top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

4+5 darab használt Citaro | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 16.

mb_c1g_pcc93x_bkv_4.jpg

A május elsején állományba vett, majd először május második napján utasokat szállító flotta korábban Luganóban [CH] szolgált. A szóló példányok 2002-es évjáratúak, míg a csuklósok 2001-esek. A buszokat – az előző, szintén svájci és szintén PCC-rendszámmal futó kontingenshez hasonlóan – a székesfehérvári Truck-Trailer & Parts Kft. hozta be, és a honosítás oroszlánrészét is ők végezték a járműveken. (Egyes részfolyamatokat pedig a VJSz Kft.)

mb_c1g_bkv_b1a_3.jpg
mb_c1g_bkv_b1a_4.jpg

Megérkezésük után nem sokkal.


A kis darabszámú jármű ellenére a honosítás megkezdésétől az első utasforgalmi üzemnapjukig igen hosszú ideig álltak várva elkészültüket (2017 nyár elején érkeztek meg az első darabok Székesfehérvárra, majd 2017 végén kerültek át a VJSz Kft-hez további munkálatokra).

Azok a dísztárcsák...
...meg itt is. Jól áll rajta nagyon, a sötétebb árnyalatuk ellenére.

Részben illetve (látszólag) teljesen “honosodott” darabok.


A 9 buszon gyárilag van klímaberendezés, a nyitható ablakfelület ebből következően (a nyugati specifikálási szokásoknak megfelelően) minimális, illetve a csuklósokon nincs is. Ezeket az eddigi beszerzéseknél (mégha késedelmesen is, például a Van Hool AG318-asok esetében), de cserélték nagyobb felületen nyitható darabokra, ez ebben az esetben (egyelőre?) elmaradt. A klímaberendezés a két, általam kipróbált csuklóson jól működött.

Szólók és csuklósok vegyesen, már az új, “ünnepi” BKV-logóval.


A csuklósok a 9-es és a 30-as járatokon közlekedtek az eddigi üzemnapjaikon. Amennyire tágas a második ajtó és környéke, annyira előnytelen a hármas ajtó térsége, mely jóformán helyközi kialakítású, két soros ülésezéssel. Az utastér megkímélt állapotú koruk ellenére.

Szokatlan helyre került a hátsó kocsitestben az utastájékoztató kijelző.
A zárt(abb) vezetőfülke is a honosítás részét képezte.

Csuklós utastér.


A négy csuklós 17. évét, az 5 szóló pedig 16. évét tölti idén. A közel ezres méretű flottába tűzoltásjelleggel (1-3 évre maximum) megfelelő eseti megoldások a buszok, s remélhetőleg új autóbuszokkal kívánják leváltani ezeket (is) 1-3 éven belül. 




Mercedes Citarók a BKV Zrt-nél

  1. 2012-ben vásároltak 31 darab szólót,

  2. 2013-ban további 9 darabot,

  3. 2015-ben még 25-öt,

  4. 2016-ban béreltek 5 darabot (melyeket 2017-ben megvásároltak),

  5. 2017-ben elsőként került a flottába öt bérelt csuklós,

  6. illetve még néhány példányt alkatrészként/-nek 2013-tól kezdődően.



318 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page