top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

32 darab használt Van Hool AG300-as | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A BKV Zrt. a szolgáltatás színvonalának tartása végett döntött úgy, hogy jobb állapotú használt buszokkal frissít, minthogy újabb Ikarus-okat újítson fel. Így került beszerzésre 32 darab, korábban Brüsszelben szolgált Van Hool AG318-as autóbusz.


Ezzel elsőként vásárolt a cég használt buszt, és elsőként került a tulajdonába Van Hool gyártmány. A járművek MAN D2866 LOH27-es típusjelű, soros, hathengeres, soros adagolóval ellátott, Euro III-as motorral üzemelnek, mely fekvőelrendezésben található az első és a második tengely között. Legnagyobb teljesítménye 228 kW, legnagyobb nyomatéka 1 250 Nm. Ezzel a cég jelenleg legnagyobb teljesítményű buszaivá avanzsáltak – lehagyva az Irisbus Agorát.


A vásárolt buszok egyelőre az eredeti (brüsszeli) fényezéssel közlekednek tovább, de a honosításuk tervben van. Ugyanakkor nem egységes a színük, kétféle van a flottában: ezüstmetál-narancs és citromsárga-kék kombinációjú. A klímaberendezést mindegyik utólag kapja meg fokozatosan a VJSz Kft. által.

A járművek első napja 2009. szeptember 21-én volt a 23-as vonalon. Ezen a napon csak sárga Van Hool-okkal volt kiadva a vonal. A sofőrök dicsérték a dinamikus menetképességeiket, elégedettek voltak a legerősebb busszal. A honos telephelyük Dél-Pest.


Az utastér kissé sötét összehatású, de megkímélt állapotú. Az ülések Fainsa (E) gyártmányúak (a King Long buszokból ismert már).


402 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page