top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

32 darab használt Van Hool AG300-as | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A BKV Zrt. a szolgáltatás színvonalának tartása végett döntött úgy, hogy jobb állapotú használt buszokkal frissít, minthogy újabb Ikarus-okat újítson fel. Így került beszerzésre 32 darab, korábban Brüsszelben szolgált Van Hool AG318-as autóbusz.


Ezzel elsőként vásárolt a cég használt buszt, és elsőként került a tulajdonába Van Hool gyártmány. A járművek MAN D2866 LOH27-es típusjelű, soros, hathengeres, soros adagolóval ellátott, Euro III-as motorral üzemelnek, mely fekvőelrendezésben található az első és a második tengely között. Legnagyobb teljesítménye 228 kW, legnagyobb nyomatéka 1 250 Nm. Ezzel a cég jelenleg legnagyobb teljesítményű buszaivá avanzsáltak – lehagyva az Irisbus Agorát.


A vásárolt buszok egyelőre az eredeti (brüsszeli) fényezéssel közlekednek tovább, de a honosításuk tervben van. Ugyanakkor nem egységes a színük, kétféle van a flottában: ezüstmetál-narancs és citromsárga-kék kombinációjú. A klímaberendezést mindegyik utólag kapja meg fokozatosan a VJSz Kft. által.

A járművek első napja 2009. szeptember 21-én volt a 23-as vonalon. Ezen a napon csak sárga Van Hool-okkal volt kiadva a vonal. A sofőrök dicsérték a dinamikus menetképességeiket, elégedettek voltak a legerősebb busszal. A honos telephelyük Dél-Pest.


Az utastér kissé sötét összehatású, de megkímélt állapotú. Az ülések Fainsa (E) gyártmányúak (a King Long buszokból ismert már).


404 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Bình luận


bottom of page