top of page
impresszum.jpg

Impresszum

A BusWorld blogon elsősorban autóbuszokról, illetve közlekedéssel kapcsolatos témákról publikálunk.

Állandó szerzők:

 • Bajsz Gábor​​

 • Sonfalvi Áron /admin/
   

Vendégszerzők (zárójelben a publikációk száma):

 • Dóczi Balázs

 • Horváth Norbert

 • Kanizsai Máté

 • Lorászkó Balázs

 • Papdi Tamás

 • Takács László

 • Vellai Ádám
   

Általános információk

1. Az ártatlanság vélelme él, az oldalon mi a jószándék vélelme szerint írjuk és publikáljuk írásainkat. A tévedés lehetősége kódolt.
 

2. Az Oldal bármely lapján vagy aloldalán található minden tartalom (kép, szöveg, videó, rajz, ábra, általánosan az oldal megjelenése) a szerzők szellemi tulajdonát képezik. Ez alól kivételt képez az egyes bejegyzésekben külön jelölt, más szerzőtől származó kép, ábra, videó és egyéb szellemi termék, mely a jelzett magán- vagy jogi személy tulajdonát képezi.
 

3. Az egyes bejegyzések elérési útja bármely közösségi oldalon vagy híroldalon szabadon, hozzájárulás nélkül megosztható.
 

4. Az Oldalon található bármely kép, ábra, rajz, videó kiragadott másodfelhasználása (és/vagy módosítás utáni újraközlése) kizárólagosan előzetes írásbeli hozzájárulás birtokában megengedett.
 

5. A közzétett írásokból kiragadott részletet idézni csak forrásmegjelöléssel megengedett. 
Az írások egészében alkotnak egységet, melyből a kiragadott részlet könnyen félreértelmezés tárgyává válhat. 

 

6. Építőjellegű kritikára, korrigálásra nyitottak vagyunk: melyik állítást/információt véli tévesnek, melyik írásban, és milyen forrás alapján tudja azt másképp. Az "ez téves", "ez nem így van" és ezek vérmérséklet szerinti fokozásai nem építőjellegűek.

Hozzászólás az írásokhoz

 • Úgy nyilvánuljon meg az egyes bejegyzések alatt, ahogyan Ön is szeretné, hogy vele szemben megnyilvánuljanak.
   

 • A trágár, másokat nemi identitásában sértő, rasszista, személyeskedő, agresszív, gyűlölködő, vagy zaklató tartalmú hozzászólások előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük. Törölt hozzászólás ismételt beküldése esetén a hozzászóló e-mail címét tiltólistára tesszük.
   

 • Illegális tartalommal bíró (hatályos jogszabályokba ütköző) hozzászólásokat töröljük.
   

 • Spam, reklámjellegű, és duplikált hozzászólásokat (utóbbi esetén egyiket meghagyva) töröljük.
   

 • A fenti szabályok megsértéséért kommentelési tiltás is járhat – ennek megítélése és elbírálása egyénileg és esetileg történik.
   

 • Szabad véleménynyilvánítás van, így a megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Oldal szerzőinek álláspontját.

Adatvédelem

Az oldal forgalmát, az egyes látogatók tevékenységét (úgy mint: oldalon eltöltött időt, megtekintési gyakoriságokat, ​megtekintett aloldalakat, visszatérési arányokat, etc.) regisztrálja a rendszer (Google Analytics). Ezeket az IP-anonimizált adatokat a Google tárolja, így az ő adatvédelmi szabályzata mérvadó e tekintetben. Ezen adatokat az oldal javítására, fejlesztésére, alakítására használjuk, és bizalmasan kezeljük.

A látogatók által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím) harmadik fél részére nem adjuk ki, és azokat csak és kizárólag arra használjuk fel, amely célra Ön azt rendelkezésünkre bocsájtotta:

 • visszajelzés vagy üzenet küldése esetén válaszüzenetre,

 • a láblécben található feliratkozás íven megadott e-mail címre értesítést küldünk új publikációról,

 • hozzászóláshoz regisztrált e-mail cím esetén reagálásként (ha megkívánja).

 

Ezeket az önkéntes alapon megadott személyes adatnak minősülő információkat a wix.com szerverein tárolják. Amennyiben nem kíván értesítést kapni a jövőben a cikkekről, vagy töröltetné elérhetőségét az adatbázisból:

 

 • jelezze üzenetben és eltávolítjuk a rendszerből,

 • a cikkértesítő levelek alsó részén kattintson az "Unsubscribe" (Leiratkozás) lehetőségre. 

 

Két alkalommal visszadobott (sikertelenül kézbesített) értesítések és/vagy üzenetek esetén az adott e-mail címet töröljük az adatbázisból.

A BusWorld blog 2.0 teljes felületén sütiket (cookie-kat) használunk. Ezek között vannak olyanok, melyek már nem pusztán az oldal működését biztosítják, hanem a jobb felhasználhatóságot, kezelhetőséget, valamint felhasználási szokások elemzését teszik lehetővé. Ezeket személyre szabhatja és korlátozhatja, amennyiben az oldal alsó felén megjelenő sávban kiválasztja, hogy mely információk megosztásához járul hozzá, esetleg az összeset elutasítja. Ha ezt módosítaná bármikor, törölje böngészési előzményeit és töltse újra az oldalt az ismételt beállításhoz.

Külső forrásból felhasznált képek

A cikkekben és bejegyzések ezeket az adott felhasználásoknál külön jelöljük legalább írásban, helyenként vízjellel is.

Egyes képek esetén azonban nem ismert előttünk annak pontos készítője, ellenben az adott cikkbe relevanciája miatt elhelyeztük. Ha saját felvételére találna az oldalon, és kifogással élne az újraközlést illetően, jelezze üzenetben.

A főoldalon a "Történeti" kategória ikonképének jobb fele: FortePan/Magyar Rendőr 65671 (1968)

Utoljára frissítve: 2024. május 1.

Kérdése van?

bottom of page