impresszum.jpg

Impresszum

A BusWorld blogon elsősorban buszokkal, általánosan pedig közlekedéssel kapcsolatos témákról publikálunk, melyek foglalkoztatnak minket, és másokat érdekelhet. 

Állandó szerzők:

 • Bajsz Gábor

 • Horváth Norbert

 • Lorászkó Balázs

 • Sonfalvi Áron (admin)

 • Vellai Ádám

Vendégszerzők:

 • Dóczi Balázs

 • Kanizsai Máté

 • Papdi Tamás

 • Takács László

Általános információk

 1. Ahogy a jogban az ártatlanság vélelme él, úgy az oldalon mi is a jó szándék vélelme szerint írjuk és publikáljuk írásainkat.
   

 2. Az Oldalon található minden tartalom (kép, szöveg, videó, rajz, ábra, általánosan az oldal megjelenése) a szerzők szellemi tulajdonát képezik. Ez alól kivételt képez az egyes bejegyzésekben külön jelölt, más szerzőtől származó kép, ábra, videó és egyéb szellemi termék, mely a jelzett magán- vagy jogi személy tulajdonát képezi.
   

 3. Az egyes bejegyzések elérési útja bármely közösségi oldalon vagy híroldalon szabadon és engedély nélkül megosztható.
   

 4. Az Oldalon található bármely kép, ábra, rajz, videó kiragadott másodfelhasználása (és/vagy módosítás utáni újraközlése) kizárólagosan előzetes írásbeli hozzájárulás birtokában megengedett.
   

 5. A közzétett írásokból kiragadott részletet idézni csak forrásmegjelöléssel megengedett. 
  Az írások egészében alkotnak egy egységet, melyből a kiragadott részlet könnyen félreértelmezés tárgyává válhat. Ennek tisztázásához elengedhetetlen az eredeti írás teljes ismerete.

   

 6. Építőjellegű kritikára, korrigálásra nyitottak vagyunk: melyik állítást/információt véli tévesnek, melyik írásban, és milyen forrás alapján tudja azt másképp. Az "ez téves", "ez nem így van" önmagában nem elégséges.

Hozzászólás az írásokhoz

 • Úgy nyilvánuljon meg a Véleményformáló az egyes bejegyzések alatt, ahogy Ő maga is szeretné, hogy vele szemben megnyilvánuljanak.
   

 • A trágár, másokat nemi identitásában sértő, rasszista, személyeskedő, agresszív, gyűlölködő, vagy zaklató tartalmú hozzászólások előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük. Törölt hozzászólás ismételt beküldése esetén a hozzászóló e-mail címét tiltólistára tesszük.
   

 • Illegális tartalommal bíró (hatályos jogszabályokba ütköző) hozzászólásokat töröljük.
   

 • Spam, reklámjellegű, és duplikált hozzászólásokat (utóbbi esetén egyiket meghagyva) töröljük.
   

 • A fenti szabályok megsértéséért kommentelési tiltás is járhat – ennek megítélése és elbírálása egyénileg és esetileg történik.
   

 • Szabad véleménynyilvánítás van, így a megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Oldal szerzőinek álláspontját.

Adatvédelem

Az oldal forgalmát, az egyes látogatók tevékenységét (úgy mint: oldalon eltöltött időt, megtekintési gyakoriságokat, ​megtekintett aloldalakat, visszatérési arányokat, etc.) regisztrálja a rendszer (Google Analytics). Ezeket az IP-anonimizált adatokat a Google tárolja, így az ő adatvédelmi szabályzata mérvadó e tekintetben. Ezen adatokat az oldal javítására, fejlesztésére, alakítására használjuk, és bizalmasan kezeljük.

A látogatók által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím) harmadik fél részére nem adjuk ki, és azokat csak és kizárólag arra használjuk fel, amely célra Ön azt rendelkezésünkre bocsájtotta:

 • visszajelzés vagy üzenet küldése esetén arra való reagálásként,

 • a láblécben található feliratkozás íven megadott e-mail címet kizárólag új publikációkról történő értesítés küldésére,

 • hozzászólásokhoz regisztrált e-mail cím esetén arra történő reagálásként (ha megkívánja).

 

Ezeket az önkéntes alapon megadott személyes adatnak minősülő információkat a wix.com szerverein tárolják. Amennyiben nem kíván értesítést kapni a jövőben a cikkekről, vagy töröltetné elérhetőségét az adatbázisból:

 

 • jelezze üzenetben és eltávolítjuk a rendszerből,

 • a cikkértesítő levelek alsó részén kattintson az "Unsubscribe" (Leiratkozás) lehetőségre. 

 

Két alkalommal visszadobott (sikertelenül kézbesített) értesítések és/vagy üzenetek esetén az adott e-mail címet töröljük az adatbázisból.

A BusWorld blog 2.0 teljes felületén sütiket (cookie-kat) használunk. Ezek között vannak olyanok, melyek már nem pusztán az oldal működését biztosítják, hanem a jobb felhasználhatóságot, kezelhetőséget, valamint felhasználási szokások elemzését teszik lehetővé. Ezeket személyre szabhatja és korlátozhatja, amennyiben az oldal alsó felén megjelenő sávban kiválasztja, hogy mely információk megosztásához járul hozzá, esetleg az összeset elutasítja. Ha ezt módosítaná bármikor, törölje böngészési előzményeit és töltse újra az oldalt az ismételt beállításhoz.

Külső forrásból felhasznált képek

A cikkekben és bejegyzések ezeket az adott felhasználásoknál külön jelöljük legalább írásban, helyenként vízjellel is.

Egyes képek esetén azonban nem ismert előttünk annak pontos készítője, ellenben az adott cikkbe relevanciája miatt elhelyeztük. Ha saját felvételére találna az oldalon, és kifogással élne az újraközlést illetően, haladéktalanul jelezze üzenetben.

A főoldalon a "Történeti" kategória ikonképének jobb fele: FortePan/Magyar Rendőr 65671 (1968)

Kérdése van?

Kérdezzen, válaszolunk.