• Sonfalvi Aron

2 darab genfi Volvo | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov 16.


A csekély méretű beszerzés még 2016 végén kezdődött, s eleinte 4 darab, egyforma kialakítású, a jelenlegi flottába passzoló csuklós használt busz volt előirányozva – négy genfi Volvo. Végül azonban kettőre redukálódott, e kettő közül az egyik került most a cég állagába. Utóbbi (PRM-531) a fiatalabb, „mindössze” 17 éves idén, míg a másik 18.

Ex-svájci Volvók “random” találkozója Kelenföldön.


Az átalakításukat ezúttal nem a VJSz Kft. végezte, hanem egy másik külsős partner. (A külső „stílusjegyek” alapján talán a Nova Busz Kft.) A honosítás ránézésre határozottan próbálja közelíteni a típus megjelenését a felújításról kigurult 7700A-khoz: sötétített, és fele részben nyitható ablaktáblák, LED-es nappali menetfény a ködfényszóró helyén, cserélt (utángyártott) „csuklóköpeny”, 4:3 képarányú TFT-LCD monitorok az utastérben.

Ecsettel lekent “ne álljon ide”-zóna.


Összesen így már 25+4+2 (=31) genfi Volvo közlekedik Budapesten, így a teljes flotta egy harmada végül csak a BKV Zrt-hez került, ahogy mintegy tizenegy évvel ezelőtt már felmerült egyszer.


> > > Genfi Volvók a VJSz-ben két éve, s ugyanezek már honosítva, forgalomban < < <#Volvobus #bkv #volvohun #közlekedés #buszok #Volvobusz #BKVVolvo #genfivolvo #használtbuszok #bkvbusz #volvo #BKVgenfiVolvo #autóbusz #Volvo7000A

111 megtekintés0 hozzászólás

Feliratkozás

A megadott e-mail címre értesítést küldünk, amint új írás jelent meg.

 RSS feed

© 2021 BusWorld blog 2.0