top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Tiszalúc helyi járat

Frissítve: 2022. jún. 23.

A település esetén a helyi járat elsősorban vasúti ráhordójárat, azonban összesen kettő, vonalvezetésében nagyjából megegyező viszonylat van. Az egyszerűség kedvéért „rövid” és „hosszú” járatként (általam) elkeresztelt útvonalak a „lapát”-alakú település hosszanti, kinyúló csücskét kötik össze a központtal.

tiszaluc_map.png

A nagyközség elhelyezkedése a két, térségbeli nagyvároshoz képest. Térkép: Google Maps.


A menetrend az elmúlt néhány évben inkább kurtább lett, mintsem bővebb: 2018 elején a korábbi, nagyjából óránkénti követési idő lecsökkent, illetve legutóbbi módosításként (2015. szeptember 1-jével) az utolsó járatot a vasúthoz igazították. A járat egyébként helyközi mezőszám alatt fut, a rövidebbik a 3788/864-es, míg a hosszabb a 3788/866-os számon érhető el a menetrendkeresőben. Az útvonalakat és megálló-kiosztást az alábbi képre kattintva lehet részletesebben megtekinteni.

tiszaluc_map_big.png

A járatokon nagyjából 2016-ig általában Ikarus 266-os közlekedett, méghozzá állandó jelleggel a BPR-154-es rendszámú példány. Előfordult természetesen másik darab is (BPR-144), majd a 266-osok céges és régiós szintű szanálásának beindulásakor ARC-Ikarus, illetve napjainkban Credo EC 12-es közlekedik (LHT-923).

Laprugós(ok) a nagyközség különböző pontjain. Fotók: Balázs1a.

A vonal(ak) teljes hosszán a jól ismert volános menetrendekből lehet tájékozódni. Érdekesség, hogy az autóbusz-fordulótól befelé közlekedő járat megállóiban vannak megálló-pavilonok, míg a kifelé vezető ágon nem: egy közvetett alátámasztása annak, hogy vasúti ráhordó szerepe van a járat(ok)nak elsősorban.

tiszaluc_megallok_1.jpg

Tiszalúc, autóbusz-forduló.


Búcsújárat az egykori beosztott 266-ossal 2016-ban Békés Tamás fotóin.

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page