• Sonfalvi Aron

Kelenföldi garázs nyílt nap (2018)

Frissítve: 2020. nov 16.


Az ötvenedik évben eddig Óbudán és Kőbányán volt nyílt nap. A nyílt napok közül egyébként – emlékeim szerint az első – éppen Kelenföldön volt, bár pontos dátumban nem vagyok biztos. A szokásos programokon felül ezúttal volt buszos szimulátor és ugrálóvár is. Az először Óbudán debütált „speciális buszfotózás” itt is bekerült a programba: a nap végén 17-18 óra között „exkluzív buszfotózás” volt. Nem tudom pontosan, miben merült ki az exkluzív-jelleg, ezért ha bárki tud pontosabbat, ossza meg.


A két nosztalgiajárat pedig az Ikarus 260.00-ás (–> Móricz Zsigmond körtér) és a 180-as volt (–> Kelenföldi pályaudvar), míg az udvari körjárat a Tr5-ös. A két vezethető busz ezúttal is oktatóbuszok voltak, az MTZ-644 és 967. A csarnokban szokatlanul kevés buszt állítottak ki (illetve be), ahogy az udvaron is néhány típus volt csak kiállítva (mind újként vásárolt darabok [-Ik284]: Modulo C68e, Karsan Atak, Modulo M108d, Modulo M168d, Ikarus 284). Az idei óbudai rendezvényen gyakorlatilag bármerre lépett az ember (átlag) öt métert, buszba botlott – kissé hiányérzetem volt itt. Egy frissen felújított Volvo, az Agora, a már kész (?) és itt felújított háromtengelyes 396-os (bár utóbbit lehet, hogy az LKK szeretné bemutatni először). Illetve szintén érdekes, hogy egyetlen külsős cég sem hozott járművet.


Visszaemlékezésképpen kezdésként pedig a tíz évvel ezelőtti, 40 éves ünnepségről néhány kaputelefonos kép – érdekes látni egyrészt az érdeklődők növekvő számát, valamint a járműpark alakulását.


2008 áprilisa

Kompozit Modulo rögtön a sor(ok) elején.


Mögötte eltolva M108d…


…mellette pedig Karsan.


“Leghátul” pedig a két tolócsuklós: a 284-es és egy M168d, utóbbi épp az egyetlen, helyi építésű darab…


…a PMP-921.


Utód-előd: BPO-842, mint múzeumbusz (és pontgyűjtő “iroda”), háttérben LZZ-330.


A Móricz Zsigmond körtérre közlekedő nosztalgiajárat…


…amely a 180-assal várja éppen a következő charter-járat indulását.


Analóg busz, digitális kijelző.


Hátulról…


…és elölről az udvari körjárat.


A csarnok #1.


A csarnok #2.


Udvari látkép #1: középen a különjáratra használt IHV-414.


Udvari látkép #2: alkatrésznek érkezett (?) zöld Volvók (CNG + dízel példányok vegyesen).


Udvari látkép #3: a kék árnyalatai.


Egykori BPI-309 tetőváza továbbra is tetőként funkcionál, csak másképp.


Mozgásban a nosztalgiajáratok.Köszönjük a szervezők munkáját ezúton is!#KelenföldDivízió #BKV50 #jármű #telephely #kelenföld #bkv #buszgarázs #nyíltnapBKV #Kelenföldnyíltnap2018 #buszgarázsnyíltnap #telephelylátogatás #nyíltnap #busz #50évesaBKV #autóbusz

22 megtekintés0 hozzászólás

Feliratkozás

A megadott e-mail címre értesítést küldünk, amint új írás jelent meg.

 RSS feed

© 2021 BusWorld blog 2.0