top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Elővárosi és helyközi Modulo M168d

Frissítve: 2020. nov. 17.

A 180 darabos adagban elméletileg nem lesz háromajtós példány, azonban ha már százötven darab országszerte kerül szétosztásra a volánok között, érdekelt, hogyan festenek a leendő – nem túl fantáziadús – színekben.


A kipufogógáz-utánkezelő egység jobb hűtését biztosító „puttony” az első darabon eléggé elütött a busz többi részétől (lévén fehér volt), az alábbi retusálásoknál kipróbáltam fehéren és színre fújva is, mennyire illik az összképbe – határozottan jobb színre fújva.

Ilyen állat márpedig nem létezik!

Az alapot a fotók átalakításakor a prototípus, 18 750 mm-es példány adta, azonban számos apróságot az első elkészült (sorozat-)darab kinézete alapján már átalakítottam a képeken, úgy, mint:

  • Thermo King helyett Webasto klíma,

  • a korábbi bekezdésben már említett „puttony” is átkerült az újakról a régire, virtuálisan.

A legfontosabb és -látványosabb eltéréssel, a mintegy hetven centiméteres rövidüléssel nem bajlódtam. A hírvivő új példánynál sem az utastér kiosztása a rövidülésnél (csukló – hármas ajtó közötti rész), sem pedig a külső fekete belemezelt rész nem nyert meg, így inkább ragaszkodtam az „ablakos, régi” kivitelhez.

Sárga négyajtós, fehér tetőbox. Igazából nem rossz. Ráadásul lenne helye négyajtósan is olyan viszonylatokon, ahol "ez a szín az elfogadott".


Sárga négyajtós, színre fújt tetőbox. Jobb.


Fehér négyajtós, a volánok többségére "rákényszerített" új "flottaszín". Mondanám, hogy színre fújt tetőbox, de...

Fehérben is jól fest az összkép.


Sárga háromajtós, Thermo King klíma, színre fújt tetőbox. 

Sárga háromajtós, Webasto klímával.  A Volvo 7700A-k, Mercedes Conectók és O405GN-ek, Rába Contact 292-esek, és a háromtengelyes norvég Volvók cseréjére.


243 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page