top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

A legújabb 260-as | NLZ-789

Frissítve: 2020. nov. 17.

Egy évvel és két nappal a Mikulásbusz, mint különleges 260-as után idén egy másik – a laikusok számára kevésbé, viszont az autóbuszok iránt érdeklődőknek annál inkább – érdekes szólóval rukkolt elő a Cég. A közelgő metrópótlás lebonyolítása miatt (?) minden egyes jármű számít, s talán ezt a 260-ast is ezért szerezték be újonnan a gyárból újították fel, meglehetősen alaposan. Olyannyira, hogy nem hivatalos értesülések alapján egy 2003-ban elkészült, de fel nem használt vázszerkezetre került újra felépítésre az egykori BPI-648-as. A jármű további érdekessége az SMD LED-ekből felépülő utastéri világítótestek, a típusra nem jellemző IMAG-ülések, valamint a – mostmár kötelező tartozékként tekinthető – vezetőtéri klímaberendezés. Hogy hol készítették, előttem ismeretlen.

Megboldogult elődje és alapja.


Korábban közzétett fényképek alapján (melyek még az első utasforgalmi napja előtt készültek) láthatóan köfém felnit is nyert magának a gép, ami viszont érthetetlen, hogy ezeket miért fényezték le szürkére forgalomba küldése előtt…? A kijelzővel is csak elől rendelkezik (egyelőre?), oldalt és hátul az imázst romboló táblatartó tájékoztat, ha van benne tábla éppen.

Rég utaztam ennyire jól + szépen összerakott 260-ason: nem zörgő dekoritok [még], közel tökéletes alapjárat, aránylag csendes futás, és így decemberben a legfontosabb (mint utasnak): kiváló fűtés. Annyira jó lenne, ha így funkcionálna az egész gép a továbbiakban is…




575 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page