top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

A Nagy Buszteszt | 2010

Frissítve: 2021. jan. 8.

A két gyártó bízik benne, hogy a BKV Zrt. valamelyik autóbusztípusból (vagy mindkettőből) nagyobb tételben vásárolni fog a teszt eredményétől függően. Folyamatosan próbáltak is egymásra licitálni: az Ikarus-ban az első naptól van ingyenes Wi-Fi, míg a Credóban nem volt, így a teszt második hetére abba is beszerelték. Mindkét busz oldalát hatalmas matricákkal dobták fel – ha nem mintha a Credo egyedi, színátmenetes fényezése önmagában nem lenne elég szép.



Credo Citadell 19 (prototípus)

A Kravtex 2009-ben kezdte el fejleszteni a Citadell-családot, melynek második tagjaként készült el a csuklós változat. A szólót már tesztelte a cég a 2009. őszén, így most a csuklóson a sor. Az autóbusz Cummins motorral hajtott, Voith automatikus váltóval szerelt. Az utastere kissé sötét tónusú, ezt még a nagy fényerejű LED-világítás sem tudja ellensúlyozni. 



Ikarus-ARC V187

A típus nem ismeretlen hazánkban, a Vasi Volán Zrt. már évek futtat belőle 3 darabot (prototípus is köztük van, 5 ajtós kialakításúak), míg az Agria Volán Zrt. 2 darabot a hely üzletágnál. Ezt dolgozták át kicsit Mátyásföldön, úgy kívül, mind belül. A meghajtásról egy Cummins motor gondoskodik, Allison váltóval párosítva. Az utastere világos, fehér-sárga-kék színek vannak túlsúlyban, kellemesebb összhatású, mint a konkurens terméké.


Ők még az utasok véleményére is kíváncsiak voltak: kérdőívek és matricák hirdették a buszban az utasok veleménye iránti érdeklődésüket. A matricák egyike mindenképpen "megérdemelt" egy fotót:



120 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page