top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Negyedrangú részletek | MAN Lion's City 12 E

Két éve a témát általánosan körüjáró írásban az új generációs MAN Lion’s City légcsatorna-rendszerének fotójával tettem le a lantot, ezúttal pedig egy-két részletfotóval épp onnan folytatom. A szárba szökkenő európai elektromos buszozásba idén szálltak be sorozatgyártással: a minőséget és az eddigi nyilvánosan ismert információkat tekintve eddig úgy fest, hogy magasra tették a lécet a konkurenseknek.


A tavaly év végén leadott 22 darabos rendelés a lengyelországi üzemben készült. 480 kWh-os kapacitással 200-270 km közötti távolság megtételére képes, legfeljebb 88 fővel a fedélzeten, melyből 35 ülőhely. Első példányait idén június közepén állította forgalomba a Nobina Malmöben.

Így néznek ki kívülről.


A kiállításra és tesztekre küldött prototípusokat jellemzően - a későbbi sorozatgyártott buszokhoz képest - nagyobb odafigyeléssel szerelik készre, több ezer árgus szem fogja nézegetni őket és akár dönteni későbbi beszerzésről. Malmö MAN-jei esetén viszont bármelyik zugba is néztem be, nem találtam elkent ragasztót, nagyra vágott igelitet, vajazókéssel vágott műanyagokat, filctoll-jelöléseket, vagy hasonlókat.


Nem csak részletfotók a típuscsalád előfutárairól:
A kiállítási darabokban is volt, gondoltam, csak azokban. Ha valakiben felmerülne a kérdés utazás közben, hatalmas céglogó hirdeti több helyen a gyártót.

A megújult légcsatorna-rendszer és az ablakközi takaróburkolatok.

Hátfal-oldal találkozásánál a légcsatorna vége.

Harmadik ajtó után.

Oldalfal-hátfal találkozása és a tűpontosan vágott műanyagelem + szolid csavartakaró.

Szélfogóüveg és fittingek.

Leghátsó üléssor balszélén ülve lepillantva.

A második és harmadik ajtó sikló-rendszerű, filigrán ajtókerettel.

A sofőrfülke ajtaján is emlékeztet, hogy MAN.

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page