top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Csepel-Union 350

Frissítve: 2020. nov. 18.

Megtalálható bennük a WC, TV, ABS, A/C. Volt tulajdonában a Mátra Volánnak, és mai napig van a Tisza Volánnál (Partiscum Busz Kft.-nél) ilyen típus. Egy-két magánvállakozóról tudok még ezeken kívül.


A névadást illetően nem voltak túlzottan kreatívak: elég egyértelműen kimondták, hogy melyik – az Ikarus palettáján megtalálható – típussal szeretnének versenybe szállni. A típusa így lett Csepel-Union 350. A busz alapját a Csepel 858.02-es kódjelű alváza adta. A felépítmény magáért beszél: korához képest kissé lemaradva, még a régi irányvonalakat követve rendkívüli szögletesség és tagoltság jellemzi.


A külső burkolatok feszített acéllemezből, a sarokelemek/homlokfal üvegszál erősítéses műanyagból készült. Sütrak gyártmányú klímával szerelték fel.


Műszaki adatok

A jármű teljes hossza: 12 000 mm, Magassága: 3740 mm, Össz gördülő tömege: 16 500 kg, Külső fordulókör átmérője: 20,9 m, Farsöprése: 0,626 m, (Állóhelyzetben, teljesen alákormányozva, majd megindítva a járművet ekkora értékkel tér ki a feneke.) Kinematikai maximális sebessége: 110 km/h, Kapaszkodóképessége: 28,8 %, (Legkisebb fokozatban, maximális motornyomaték mellett ekkora állásszögű lejtőn tud még felmenni.) Szállítható utasok száma: 46+2 fő.

DSF-523 bevetésre várva Szegeden, 2012-ben.



Forrás:


Csepel Auto brosúra, „Csepel-Union Luxury Tourist Coach”


354 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
© 2024 | BusWorld blog 

Feliratkozás

Értesítőt küldünk új írás közzétételekor.

Üdvözöljük a feliratkozók között!

RSS

bottom of page