top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Van Hool newA330 CNG utasteszt

Frissítve: 2020. nov. 18.

Az utastérbe belépve: színek tárháza. Sokan "legóbusz"-nak is becézik, az utastér sokszínűsége miatt, aminek titkon örülök, hogy nem alakították át unalmas szürke-kékre. 

A motor zaja szinte alig hallatszott be az utastérbe, erre nem is lehet panasza senkinek. Hátul kellemes állóhely található 3-4 főnek (közvetlenül a motorsátor mellett), ez idehaza más típuson még nem volt megfigyelhető. 

A klímaberendezés - bár szükségességét éreztem (napos idő, 27 fok) - nem üzemelt. Négy, 1/4 részben nyitható bukóablak található a buszon, ezek kevésnek bizonyulnak zsúfoltság esetén.

Az igazi meglepetés akkor ért, amikor leültem: látszólag vastagon párnázott, kényelmes ülésekkel szerelték fel, ám rendkívül kényelmetlenek, amint az ember belehuppan. Az ülés problematikáját részletezve kicsit: alacsony a háttámla, és nem követi le cseppet sem a hát alakját. A lábtér is szűkös, bár ez egy városi busznál nem is kell sokkal nagyobb legyen.  Az ajtók lassúak, és gyakran a jelzés ellenére sem hajlandóak kinyílni sajnos.


Pozitívum, hogy az utastér összképét tekintve ideális a 99-esre: sok az állóhely, rendkívül nagy babakocsi-tároló található a 2-es ajtóval szemben, tehát ha az ajtók nem rakoncátlankodnának, jól szuperálnának minden tekintetben a 99-esen - és a hozzá hasonló vonalakon.



115 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page