top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Földgázmentes Szeged (2015)

Frissítve: 2020. nov. 18.

A napfény városában október 16-án megsemmisült az egyetlen környékbeli sűrített földgáz vételező hely, így a DAKK Zrt. 41 darab CNG-meghajtású autóbusza – melyek elsősorban Szeged helyi járaton teljesítenek szolgálatot – parkolópályára kerültek.


Az utazóközönség zökkenőmentes kiszolgálását így – kihasználva a volán egyesülés egyik előnyét – cégen belüli átcsoportosított járművekkel oldották (illetve oldják) meg. Érkezett autóbusz a szélrózsa szinte minden irányából, hasonlóan vegyesen a rendeltetésük tekintetében. Így jelent meg Szegeden helyi járaton Körös Volános E94-es, E95-ös, helyközi kialakítású 415-ös és Rába Contact.

A Tisza Volán „házon belül” is végzett némi átcsoportosítást: a frissen helyközi üzemhez került Volvo 7700A-k mindegyike helyi járaton közlekedik, valamint a korábban Csongrád helyi 263-as is a megyeszékhelyre került. A gázkút helyreállításáig maradnak a kölcsönbuszok, és mivel az utazni vágyók körében okozott némi problémát a különböző színű járművek sokasága, ezért közleményben tájékoztatták az embereket a fennforgás okáról. Sajnos hétvégi látogatásom okán túl sok különlegességet nem láttam utcán a kölcsönkért buszokból.

Gázos 280-as helyett Volvo 7700A-k.


Nem csak a DAKK Zrt. buszai nem tudnak útra kelni: frissen elkészült, kivitelre szánt vámrendszámmal ellátott CNG-meghajtású Iveco-alvázra karosszált midibuszok is vesztegelnek Szegeden.

Iveco-Stratos F 30-asok a Bakay Nándor utcában.


Ezenfelül pedig ismét megindult a menetrendszerinti közlekedés a Szeged – Röszke-határátkelőhely viszonylaton, amelyet a menekültválság miatt egy ideig szüneteltetett a DAKK Zrt.

Volvo 8700 Röszke határában.



189 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page