top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Évnyitó túra a DAKK Zrt. területén

Frissítve: 2020. nov. 18.

A héten elandalogtunk az „egykori” Kunság, Tisza és Bács Volán(ok) felségvizeire, nem titkolt szándékommal, hogy szívesen megnézném a Volvo 8900-asaikat, elsősorban a háromtengelyes monstrumokat. Így hát elsőként Kecskeméten álltunk meg, ahol volt is két kéttengelyes, de ezenkívül nem sok érdekességet véltünk felfedezni. A nap legjobb felvétele ezután született, a Volánbusz Zrt. utolsó emeleteséről, a 44-es úton repesztett Gyula felé reggel, elenyésző számú utassal a fedélzeten.


Kecskemét városát követte Szeged, ahol viszont sok-sok előirányzott elképzelés volt, kezdve V187-es trolival, háromtengelyes 8900-assal, miegymás. Nagy szerencsémre az algyői vonalra „kirugdostak” egy 417-est is, így ismét sikerült megörökítenem a ritka – de annál szebb – típus egy példányát. Háromtengelyes 8900-as egy darab volt a pályaudvaron, de minden irányból körbeparkolták, így csak szemügyre vettem, majd továbbálltunk.


Zsombón a főútról megpillantottunk egy mezőközepi Ikarus 553-ast...tyúkól/raktár, mindenképpen érdekes látvány/fotótéma.


Kiskunhalason is átgurultunk, ahol teljesen meglepetésszerűen rábukkantunk a csuklós helyi járatra, amely egy egykoron Drezdában szolgált (nem is palástolja előéletét) Mercedes-Benz O 405 GN. Ami külön „plusz pont”: a kijelzőt beüzemelték, mégha kicsit pixelesen is. Nem rémlik, hogy valaha láttam volna ilyen méretű-jellegű településen közlekedő helyi járaton működő kijelzőket...

Ugyanitt található az autósiskola Ikarus 396.27-ese, amely munkahiány esetén a tanpályán ácsorog.

Végül - de nem utolsó sorban - még éppen sikerült besűríteni (fényügyileg) Baját is. Itt aztán volt minden, Credo, EAG, Volvo (8700 és 8900 is), és még „öregfiúk” is beestek kis vártatva (CLY-103, DUD-632).

Már sötétben haladtunk át Kalocsán, de annyi minden állt a buszállomáson, hogy beadtam a derekam, és egy 260-ast "kiállványoztam" a helyi pad segítségével.



117 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page