top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

MAN A26 | PFC-857

Frissítve: 2020. nov. 17.

Az eddigi háromtengelyes felhozatalt tovább növelte és színesítette a Homm Kft. Székesfehérváron idén július végén egy MAN A26-ossal – a címben szereplő „új” szó csupán az ismételt felbukkanására értendő a típusnak.


A 2000-es évjáratú MAN A26-os Berlinben kezdte pályafutását a BVG-nél, ahol egészen 2015-ig szolgált (hatvankilenc másik darabbal együtt), ekkor került harmadmagával a Homm Kft-hez. A három közül egészen mostanáig csak kettő volt üzemképes, de mivel az igény úgy hozta, hogy szükség van a donorra is, így 2017 nyár elején elkezdték összerakni a BVG-nél 1593-as háziszámon futott 15 méteres MAN-t.


Így festett akkor, amikor csak alkatrészként szolgált.


A „testvérei” vele ellentétben nem kaptak különösebb (látványosabb) beavatkozást forgalomba állítása előtt: 2015-ben vásárolták azt is, és egyből be is vetették a székesfehérvári illetve sárvári műszakváltások mélyvizébe. Időközben (2016-ban) a 147-es lekerült a Cég Zala megyei szerződéses járataira, azóta ott lehet találkozni vele.

Az egyik elsőként beszerzett.A PFC-857-es rendszámon futó darabot üzembe állítása előtt viszont alaposan felkészítették a következő éveire. A hajtott és kormányzott hidakat felújították, hasonlóan az erőforrást is (MAN D2866, Voith automata nyomatékváltóval kapcsolva), kapott egy frissítő (fehér) fényezést. Az utastérhez érdemben nem nyúltak – nem is volt szükség rá egy alaposabb takarításon felül, hiszen kifogástalan állapotú volt tizenhét éves létére. Az ajtóvezérlés is maradt a berlini szabvány szerinti.


A szerződéses járataikon eddig inkább a Mercedes-gépészetes Setrák voltak az egyeduralkodók (három S 319 NF és egy S 315 NF), így az „újdonság erejével” került a flottába az MAN – ismét.

A járatokon eddig megfordult buszok.* * *


Korrekció [2017.08.26.]: van egy harmadik ex-berlini A26-os (előzőleg B-V 1529) is a Cégnél, NJR-161-es rendszámmal, a sárvári műszakváltásokon.

NJR-161.


Nem rég bemutattam egy ex-bécsi A26-ost, mely az Egaltrans Kft-hez került és Hatvan helyi járatán alvállalkozói szerződés keretében fut 2017. július 1-je óta.

135 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Opmerkingen


bottom of page