top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Modulo C88T mozgásban

Frissítve: 2020. nov. 15.

A hosszabb, 9,5 méteres (6 modulból álló) kompozit karosszériás troli ugyan már 2015-ben egy sajtónyilvános bemutatón részt vett az Újszász utcai üzemben, majd néhány nappal később a Hungexpón is megtekinthető volt, azonban önerőből mozogni addig és azóta sem látta senki a nyilvánosság.



Az ezt követő szűk négy évben a troli mellékvágányra került, míg végül 2019 elején a SzKT Kft. megvásárolta és az evopro Bus Kft. egy projekt (és EU-s támogatás) keretében In-Motion Charge (menetközben, felsővezetékről történő töltési) rendszerű elektromos "buszt"/önjáró trolibuszt kíván belőle építeni. A hajtáslánc a kisebb változatból ismert Siemens ELFA2-es. A következő hetekben megkezdi próbafutását és nyúzópróbáját a kötelező tesztelések és jóváhagyások teljesítése végett. 


Az alábbi videón az első önálló méterei láthatók a régi-új trolinak.

Videó: Varga Antal.


Kíváncsian várjuk a további lépcsőfokokat a jármű utasforgalomba állásához, azt követően pedig a tapasztalatokat, további lehetőségeket a felhasználását/fejlesztését illetően. (A kompozit busz v1.1-et már a tavalyi Busexpón egy vásznon ismertették.)


Korrekció [2019.09.21.]: tévesen azt írtam, hogy a járművet megvásárolta az SzKT Kft. Valójában a fentebb linkelt EU-s projekt kiíróinak tulajdona annak befejeztéig (2021).


410 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page