top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

#FINABUDAPEST2017

Frissítve: 2020. nov. 17.

Két nappal a 2017-es vizes világbajnokság vége előtt egy felületes képes áttekintő a július 14 és 30-a között megrendezett esemény autóbuszos szállításaiból, azon belül is a budapesti részleg mindennapjaiból.


A témában korábban három kiváló, részletes – és részben egymást is kiegészítő – bejegyzés is született, mely összefoglalja a teljes szállítás menetét és előkészületét, így erre nem térnék ki az ismétlést kerülvén.


Kattintson arra a képre, amelyik cikket megtekintené! #FINABUDAPEST2017

Csengessünk blog/bézséká, 2017. július 13. (Fotó: bzsk)


FINA 2017

BusWorld blog/Balázs1a, 2017. július 15. (Fotó: Balázs1a)


#FINABALATONFÜRED2017

Csengessünk blog/bézséká, 2017. július 17. (Fotó: bzsk)

A rendezvénysorozat vége előtt nem sokkal én is körülnéztem egy-két budapesti helyszínen, a teljesség igénye nélkül lézengve egy-két helyszín között néhány képet elkövetve.

A "központi autóbusz-váróterem", azaz a Duna Aréna tárolótere. Intouro, Inovell, Tourismo és 8900-as gyűjtőhely. Túl sok busz nem volt benn, sok úton volt éppen.


Ugyancsak a tároló, másik szögből.


Kettő érkező és egy távozó a Duna Arénánál. 


Tároló #2, Margitsziget, Szabadtéri Színpad megálló, murvás parkoló. Az egyes Közlekedési Központoknál foghatták a fejüket, amikor bejelentették, hogy lényegében az összes új, többnyire távolsági buszt elviszik tőlük erre a két hétre...

És ha már 8900-as: még július 14-e előtt az egyik Hatvanis darab, menetrendszerinti járaton. Azaz éppen pihenőn.


Itt állt éppen a magyari női vízilabda válogatott busza is, az új Tempo100-as tender(ek) egyik darabja. A szurkolói vénáját méltó módon fejezte ki a buszvezető. 


Az olasz hölgyek autóbusza indul éppen.


Az utolsó pillanatig (értsd: az esemény kezdetéig) többed magammal úgy tudtuk, hogy csak a volánok adnak buszokat a "kalapba". Azonban több maszek is besegít(ett) végül, képen a Busz-Rent Intourója.


A KNYKK Zrt./Vértes Volán egyik Inovellje, még a világbajnokság kezdete előtt, a szokásos járatán. Helyette E95-ös illetve Tourismo jár(t) a Kisbér – Tatabánya – Budapest viszonylaton.


DAKK-alvállalkozós ex-ICOM Intouro. Ezek a buszok már mindenhol ott vannak... 


És akkor álljunk meg egy percre az új kijelzőiken lamentálva, melyeket a Partiscum Buszosok kaptak. Szeretem a kék színt, hovatovább, a "kék has" mellé jól mutat a kék LED-es kijelző, de nem véletlenül nem túl elterjedt szín: az olvashatósága élőben gyatra. Képen még annál is rosszabb – még akkor is, ha kifejezetten "kijelzőfotóra" állítom be a gépet.


Nyári eső utáni napfürdőben száguldó ÉMKK-s Intouro. 


Ha már vizes világbajnokság buszai, akkor legyen víz is a képen – háttérként a Duna.


A tartalékok tartalékja...? A KMKK Zrt./Hatvani Volán egyke Lion's Regiója FINA-köntösben menetrendszerinti járaton.


Végezetül egy képcsokor hat Inovellről. Volt bőven magyar busz is a szállításokon, 44 darab Inovell 12 vette ki részét a programsorozatból (egy-két darabos eltérés előfordulhat különféle események miatt).118 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page