top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Conectopció #2

Frissítve: 2020. nov. 17.

Azóta pedig az opció további mennyiségére is jelezte igényét a BKV Zrt., így az összes, szerződésben foglalt Conecto megvásárlásra kerül (75 darab), valamint kötbér-gyanánt ezenfelül két darab kerül még a Céghez várhatóan. Egyelőre latolgatás tárgya az érdeklődők körében, hogy a következő szériák esetében a gyártó az új típust adja-e. Azonban annyit hozzátennék, hogy ha a szerződés a második generációs Conectóra szól, akkor azt fogják szállítani.

Persze, kérni lehet az újat (szerződésmódosítással), hiszen a megrendelő diktál minden esetben. Azt nem feltételezem, hogy a gyár mindenképpen "rátukmálja" az újat a vevőre ilyen esetben.

Nem gondolom, hogy szükség lenne egy újabb típusra – ezt remélem a Cégnél is így látják. Műszakilag lehet ugyanazt a kombinációt kérni az újhoz is, azonban számos utastéri elem, és – nem utolsósorban – a leggyakrabban sérülést szenvedő (s emiatt cserére szoruló) homlok- és hátfal teljesen eltérő ugyebár.

Az általános tudnivalókat az Indóház Online felületén Bohus úr már közzétette a buszokról néhány kép kíséretében, így az ismétlést kerülve azonfelül egy – két apróságot jegyeznék meg.

Az első opciós mennyiség esetén az ajtós oldalon egy első ablaktábla nem tartalmazott nyitható részt, ezt később cserélték. A mostani adagban ez az ablak már ¼-ed részt nyitható. Az előzőekhez képest újabb (vissza)változás, hogy nincs légbefúvó a sofőrnél, mely csak az NWB-szérián található meg. Szintén nincs az opciós 15+15-ön a második tengelynél található fehér "jelzőfény", mely a kanyarodást segíti sötétben. Utastér tekintetében megegyeznek az előző tizenöttel egyébként.


Első nap mindössze hét került kiadásra csupán, a szokásosnak mondható "kezdési vonalakra" (98, 198, 202E). Az elmúlt napokban viszont több másik "conectós" viszonylaton is feltűntek az újak.


Továbbra is csak támogatni tudom az új buszok beszerzését, és a Conectóra egy-két apró minőségi kifogást kivéve (melyek elsősorban összeszerelésbeli dolgok) nem tudok panaszt emelni.





42 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page