top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Lovasfesztivál Aachenben

Frissítve: 2020. nov. 18.

Aachenben nagy múltja van a lovassportoknak, illetve a környékbeli emberek átlagon felül kedvelik a lovakat. Július 11-20 között az aacheni Chio arénában van egy világszintű lovasfesztivál-rendezvény, amelyre természetesen a helyi közlekedési cégnek, az ASEAG-nak is fel kell(ett) készülnie, hogy megfelelő módon (el) tudja szállítani az embereket.


Én már a végébe cseppentem bele a rendezvényre, de még így is rengeteg ember özönlött a városba/-ból azalatt a 2-3 óra alatt, amíg a környéken sétáltam és nézelődtem. Természetesen volt kint több ASEAG-os forgalmista, akik minden buszvezetőt koordináltak. Még pihenőjük is volt: a gyaloghíd alá beálltak egy Mercedes Vitóval, melyben egy kis hűtő és félliteres vizek voltak a sofőrök részére. Az ominózus napon 35 fok volt, amely szokatlan ezen a vidéken, még nyáron is.


A fesztiválra 5 rendkívüli járat közlekedett (az arénát egyébként is érintő 51-esen kívül), ezek a következők voltak:


- A: három alvállalkozói csuklós pörgött rajta, két O405GN és egy NG313-as. A közeli parkolókba vitték az utasokat 10-12 percenkénti követéssel; - B: két ASEAG-os szóló Citaro dolgozott rajta, szintén parkoló-járatok voltak; - C: négy AGG300-as, két alvállalkozói NG313-as és három négytengelyes Citaro dolgozott a vonalon, a belváros és az aréna között szállították az érdeklődőket; - D: az egyik közeli kis településre járt ki egy alvállalkozó által üzemeltetett O405GN; - E: szintén az egyik agglomerációs településre (Würselen) rohant ki néha egy O405GN.

A környéken töltött időm során kitűzött célom volt, hogy legalább az egyik duplacsuklóssal összefussak, így  - mondhatni teljesen véletlenül - az utolsó Aachenben töltött napomon ez (is) sikerült, méghozzá egyből 4-gyel sikerült.


58 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Eupen

Aachen

bottom of page