top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Eupen

Frissítve: 2020. nov. 17.

A hármashatár német oldalának városa már terítéken volt, ahol szerepelt is a címadó városkába közlekedő „nemzetközi” helyi járat. Szóval szétnéztem ott, ahova az aacheni 14-es busz közlekedik.


A húszezres lakosságot alulról súroló apró belgiumi városban munkaszüneti nap lévén nem volt túl nagy élet. Nem finomkodva: néhány ember ténfergett az utcákon, autókból is egy-egy lézengett, buszokból dettó, az utasszámok pedig konvergáltak a nullához. Erősen franciaországi kisvárosra hasonlító település (építészetében, rendezettségében): a németes pedantériából átgurulva a belga városban azonnal érezhető volt, hogy olyan franciásak ("lazábbak") itt az emberek. Noha fontos megjegyzés, hogy a franciák nem kifejezetten szimpatizálnak a belgákkal (mondjuk kiket kedvelnek igazán a franciák…?).

A város közlekedését a belga volán látja el – az infoTEC. Még annyiban hasonlítanak is a volánok (egy részére), hogy a buszaik alapszíne szintén sárga. De természetesen a járműpark összetétel már köszönőviszonyban sincs a hazánkban tapasztalhatókkal: túlnyomóan Van Hool (hazait veszik, ha tudják), illetve Irisbus, esetenként Mercedes – legalábbis itt, Eupenben. S persze van a SADAR, mint (egyik) alvállalkozó, aki az aacheni bejegyzésben is szerepelt.

Eupen Bushof. Ránézve akár Románia is lehetne, elég ósdi, lepattant, és nem túl frekventált helyen fekvő buszállomás.


Beesett 3 fővel és indult 2-vel a képen látható Crossway.


A Van Hool A330-as utas nélkül indult el a 725-ös helyi járaton.


Kanyarodik a város irányába.


SADAR-os Citarók találkozója, Németország irányába tartva.


A háttérben megbújó C2LE közelebbről. Helyközi járat Vaals-on át Kelmis felé.



Belgiumban nem sokszor jártam, de Liégeről volt szó már korábban.



45 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Liége

Aachen

bottom of page