top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

31 darab Conecto G | ITK Budapest

Frissítve: 2020. nov. 17.

Tavaly június 18-án állt üzembe az Inter Tan-Ker Zrt. első adag rendelkezésre tartott Conecto G-je, melyeket a Cinkotai Divíziónál tároltak és üzemeltettek. Azóta az ITK Zrt. budapesti bázisa – 2017. június 1-jei nappal – átkerült Óbudára, így a korábban tetszhalott (és már-már temetett) telephely „új erőre kapott”. Értelemszerűen az újabb, opciós adag 31 darabja is Óbudára került, így a nyár végéig a 61-es pótlón, azonfelül pedig az 5-ös, 9-es, a 20E, 34/106-os és amikor még éppen csuklós, akkor a 109-es viszonylaton közlekednek az legújabb darabok.

Az első, tavalyi adaghoz képest jelentős eltérések nincsenek, apróbbak viszont előfordulnak: ilyen a zártabb (magasabb paravánnal bíró) vezetőfülke, valamint a még silányabb matricák. Utóbbihoz mondjuk köze sincs a gyártónak, de nekem kiszúrta a szemem a két napja forgalomban lévő, mindössze háromezer-hatszáz kilométert futott buszon a lehámlott tájékoztatás. Nem utasforgalomban futottak több ezer kilométert: Törökországból „saját lábon” érkeztek a buszok az EvoBus Magyarország telepére a gyári csomagolások eltüntetésére és a vizsgáztatás végett.

Budapest lassacskán Conectófalva lesz – már csak azt kell eldönteni, hogy milyen darabszámnál kapja meg a város ezt a fiktív címet. A VT-Arrivánál 132 darab fut, melyek 2015 és 2016-ban álltak forgalomba öt részletben, azután a tavalyi rendelkezésre tartás 23 darabja, most pedig 31 darab. Szólókból pedig a BKV Zrt. saját maga tudott vásárolni 15+15+15 darabot, a pillanatnyilag utolsó tizenötös heteken belül várható, hogy utcára kerül. Szumma 261 darab a – nem rossz értelemben – puritán Citarókból, melyek utódjuknál viszont lényegesen minőségibb vonalat képviselnek.


Felületes áttekintése a megosztó formatervvel bíró Conecto New Generation-nek itt tekinthető meg.



128 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page