top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Tilburgi Volvók Pécsett

Frissítve: 2020. nov. 18.

Valamivel több, mint egy évvel az előző nagyobb volumenű beszerzés után elkezdődött az elöregedett járműpark teljes cseréje. Ahogy már ismert a dolog, a korábban Tilburgban (NL) – helyi és helyközi üzemben egyaránt – szolgált 125 darab Veoliás Volvo 7700(A)-k mindegyike Magyarországon kapott második szolgálati helyet. Tíz darab a DAKK Zrt-nél helyközi üzemben dolgozik (elsősorban Szeged és környékén), míg 115 darab a TükeBusz Zrt-nél „landolt”, ahol a honosítás után kezdik meg Pécsett az utasszállítást.

Pécs "tegnap", 2010-ben...


...Pécs ma: a színsort csak az FPT-s Citadell töri meg.


És az első kontingens már szeptember 17-én állományba került a pécsi tömegközlekedési cégnél, majd a hivatalos sajtóátadó – még tíz darab bezöldült tilburgival – is megrendezésre került a kertvárosi végállomáson október 16-án.

Az újdonsült telephelyen sorakoznak még a zömében előző szolgálati helyük fényezését magukon viselő Volvók, de akad már köztük zöld is – lásd a nyitóképet. A buszokon a fényezésen kívül a kopó alkatrészek és a gumiabroncsok cseréje történik meg.


Az első másfél tucat Volvo állományba vételével már meg is kezdődött a régebbi flotta tagjainak selejtezése (illetve a NAV általi lefoglalása): eddig mintegy 30 darab Ikarus-t és Mercedes-t vontak ki állományukból.

Két új beszerzésű erre, egy régi arra.



* * *



És nem utolsósorban: elkészült a pécsi főpályaudvar épületének teljes rekonstrukciója, kétségtelenül gyönyörű lett kívül-belül. 



Bővebben a buszokról és beszerzésükről ebben a későbbi bejegyzésben olvashat.


86 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page