top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Dél-dunántúli buszok (2015)

Frissítve: 2020. nov. 18.

Húsvétot követő kedden a DDKK-s és TükeBusz-os újabb beszerzések kapcsán a térség felé vettem az irányt. Pécsi Ambassadorok, Econell-ek és Volvo 7000-esek képezték a tervem részét nagyvonalakban, ezek közül sikerült mindegyikből találni egyet-egyet. Az időjárás ugyan szeles volt, és ebből kifolyólag napos-felhős váltások voltak percenként, de ez nem hátráltatott.


A pécsiek sajnos kevésbé elégedettek az ex-genfi 7000-esekkel, mint a fővárosi közlekedési cég, a kiadási arány is rosszabb volt kedden: 3-ból mindössze 2 rótta az utcákat. A másik újdonságuk (legalábbis az én utolsó vizitem óta) a VDL Ambassador 200-asok, melyekből a csúcsidő kezdetekor 5-6 egymás után állt ki a főpályaudvarról induló vonalakra. Szintén a főpályaudvarról induló vonalakon szolgálnak a használtan beszerzett Van Hool newA308-asok, melyekből 4 darabbal rendelkezik a cég. Ezek csatasorba állításával a Jászkun Volán Zrt-től bérelt Plasma-t pedig vissza tudták adni. Mindegyik beszerzett járművet átmatricázták zöldre.


Útközben még egy rövid körbepillantás erejéig útba ejtettem Szekszárdot, Dombóvárt valamint Kaposvárt, elsősorban a Credo Econell-jeik miatt, de volt más érdekes is azokon kívül.




111 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
© 2024 | BusWorld blog 

Feliratkozás

Értesítőt küldünk új írás közzétételekor.

Üdvözöljük a feliratkozók között!

RSS

bottom of page