top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Utrecht (2016)

Frissítve: 2020. nov. 17.

Átutazás során észrevettem, hogy a nyári szünet ellenére közlekednek a duplacsuklósok, de nem a 12-es, hanem a 28-as vonalon – néhány órás gyors kör a városban, egy-két fotó erejéig.


Az előző látogatásomkor már az U-OV élénk sárga színe uralta a várost, ám iskolaszünet (?) lévén a duplacsuklósok egyik vonalon sem közlekedtek még. Sem az előző eresztés, sem az új, Euro VI-os (nem rég találtam rá, hogy volt köztes időszak is, 2014. tavaszán-nyarán, amikor jártak már a sárga newAGG300-asok és a kék-fehérek is, de már U-OV felségjelzéssel). A lényeg, hogy amiért elsősorban odamentem, az nem volt utcán akkor.


Ezúttal viszont augusztus elején közlekedtek „normálisan” a 28-ason. Ellenben a vasútállomás előtti közvetlen téren kialakított buszvégállomást („Stationsplein”) áthelyezték a vágányok túlfelére, melyet a buszok egy, csak a részükre megnyitott aluljárón át érnek el. Amennyire láttam, a gyorsvillamos-hálózatukat építik át (bővítik?), emiatt a lezárások hada és a sok terelés a buszoknak. Így a 28-asok is kis kerülővel, de érintik a Centraal-t, majd úgy haladnak tovább külső végállomásuk felé.

Nem bántam, hogy "központosították a központi állomás megállót", ugyanis így egy helyen lehetett nézelődni helyi és helyközi téren egyaránt (lásd nyitóképet), és az előzőleg elmaradt gyorsvillamos fotót is pótolhattam.


BrabantLiner-es Intouro és Qliner (Arriva) Volvo 8900 a helyközi flotta.


Mivel Groningen három hibrid Hess duplacsuklósa is idekerült, ezért még egy következő alkalommal mindenképpen beiktatok egy látogatást, ha a környéken járok. Azokat a 12-es járaton tervezik közlekedtetni, így mindenképpen iskolaidőben kell ellátogatnia, akit érdekel.

A villamoshídon haladnak keresztül a buszok jelenleg.


Balra található az aluljáró a vágányok alatt a túloldalra, ahol az Utrecht CS buszterminál van jelenleg.
További érdeklődőknek ajánlom egy busz- és vonatrajongó fotógyűjteményét a környékről (is).32 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page