• Ádám Vellai

3. Nagy Reptéri Ikarus Fotózás

Frissítve: 2020. nov 16.

A Légiközlekedési Kulturális Központ idén is megszervezte a Nagy Reptéri Ikarus Fotózást, immáron harmadjára. Tavalyhoz képest az LKK flottája két új taggal is bővült, egy Ikarus 250-essel Malév AirTours színekben és egy hasonlóan gyönyörű festésű, háromtengelyes Ikarus 396-ossal.


A program reggel 8-kor indult az Attila úti busz parkolóban, ahol a hat csoda már várta az érdeklődőket. Kis várakozás után, hasonlóan a tavalyi programhoz, a buszok pár kört tettek a parkoló körül, hogy mindenki jó képpel indíthassa a napot.


11 óra előtt nem sokkal a konvoj megtette méltóságteljes átvonulását az Erzsébet hídon (mindezt kétszer is, ami zseniális ötlet volt) mely után egyből, utasokkal a fedélzeten indultak az Aeropark irányába. Szerencsémre nem csak az előre regisztráltak ülhettek föl a buszokra, hanem egy múzeumi belépőjegy megváltása ellenében bárki részt vehetett az ottani parádén, kivétel persze magát a reptérlátogatást.


Az Aeroparkban a szervezők által elmondott felállással ellentétben a buszok nem a korban hozzájuk tartozó repülőgépek mellé álltak, hanem inkább a Tu-154-est és az Il-18-ast igyekeztek minél jobban kitakarni, látszólag a jobb fényviszonyok és a csoportképek miatt.


Mielőtt 1 óra magasságában a résztvevők elindultak volna a meghirdetett reptér látogatásra, és az 1-es terminál előtti fotózkodásra, a buszok eljárták az “Ikarus-karusszelt” a múzeumban.


A program lezárásaként a résztvevők az Aeroparkból az Attila úti busz parkolóba vezető utat még egyszer az impozáns szörnyek fedélzetén tehették meg.

Idén Budáról indult a konvoj

Malév busz az Országos Széchényi Könyvtár lábánál

55-ös mellett büszkélkedik a 396-osMXJ-004 se akart kimaradni a mókából

Első nyomok az Aeroparkban

Il-14 szárnya előtt még az eredeti felállás szerint

Sajnos ritkán találkozik Ikarus An-2-essel.

Összehasonlításnak a két 300-as

Gyors csoportkép reptérlátogatás előtt

A 396-os utolsóként kullog az 1-es terminál felé


> > > A 2. Nagy Reptéri Ikarus Fotózás (2017) < < <


6 megtekintés0 hozzászólás

Feliratkozás

A megadott e-mail címre értesítést küldünk, amint új írás jelent meg.

 RSS feed

© 2021 BusWorld blog 2.0