top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Közlemény | Új felület

Frissítve: 2020. júl. 5.

Rend a lelke mindennek.

- tartja a mondás.


A blogra ráfért egy kiadós rendrakás, amit most megtettem egybekötve egy felületváltással. Jó volt, szép volt a blog.hu, de már egy ideje nem találtuk meg számításainkat együtt. Az új oldalon a sok korábbi cikkben citált "forma és tartalom" végre köszönőviszonyba kerültek egymással. Mindennek megvan viszont az ára: az oldal kicsit lassabban tölt be, mivel jóval több a kép (adatmennyiség).


A rendrakásnak esszenciális eleme, hogy az ember áthelyez, újracsomagol, átpakol, netán kidob dolgokat. Itt sem volt ez másképp: több cikket egybefontam, vagy a címét megváltoztattam, és sok egy-egy fotóból és három mondatból álló bejegyzést töröltem is. Utóbbiak nem kapcsolódtak szervesen egyetlen cikkhez sem, olykor a témákhoz sem, mindössze hangulat- és pillanatképek voltak. A cikkek tartalmilag nem változtak (többlet képek előkerültek eseményekről, ezekkel bővültek is írások), ellenben minél többet írok, annál kevésbé tudok magyarul: helyesírási hibák tucatját javítottam viszont. Minden cikkeket érintő változás és változtatás a láblécben elérhető "Frissítések" menü alatt követhető. Közel az összes korábbi publikáció elérhető az új oldalon.


Ugyanezt a célt szolgálják a tematikus oldalak is: minden cikk legalább egy ilyen tematikus oldalon megjelenik (de akár több helyre is befért). Ha ennek ellenére sem találná meg, a kereső segít, mely nem a teljes oldalon, csak a blogbejegyzések közt tud keresni.


Kommentelni Google fiókkal (is) lehetséges. Feliratkozni ugyancsak a láblécben található dobozban lehet, a megadott e-mail címre értesítést küldünk, ha új cikket publikáltunk. Ugyanitt RSS feed is elérhető.


Van mobileszközre optimált felület is, ez kis mértékben eltér az asztali gépes verziótól. A szűkösebb szerkesztési mozgástér miatt elsősorban az asztali gépes oldalváltozat az alapértelmezett. Ilyen eltérés például a legfrissebb cikkek esete a főoldalon, mely a mobilos oldalon a feliratra nyomva új oldalon nyílik meg.


Hosszú hetekig zajlott a tesztüzem előtesztelők bevonásával, de ha az oldalon nem működne valami, kérem, írja meg. Az egyes cikkekben a saját tartalmakra mutató hivatkozások jó része még a régi oldalra vihet (visz) át, ezeket folyamatosan korrigálom. Amint ezek mindegyik az új oldalra mutat, a régi blog.hu-s felületet törlöm.


Itt érhető el minden cikk, itt pedig a legfrissebbek.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk az oldalon!


A szerzők

2020.07.01.




282 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page