top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Gyereksziget-járat

Frissítve: 2020. nov. 17.

A Generali Biztosító által szervezett (vagy inkább szponzorált) Gyerekszigetre idén is közlekedett a BKV-s 226-os autóbuszon felül egy közvetlen járat Újpestről, melyet az Önkormányzat rendelt meg – a járat másik neve az Újpest-busz.


A járat június 4-e és 26-a között járt, minden szombaton és vasárnap. Újpest-Központból 10 órától egészen 18 óráig, minden óra egészkor indult, míg ellenirányból 10:30-tól kezdve szintén óránként közlekedett visszafelé. Az útvonala térképen itt nézhető meg. Újpestről indulva pedig az István úton tengelyben megfordult a Szent István tér északi végénél, majd innen Árpád út és úgy tovább Óbuda felé.


A busz pedig egy (egyébként) áruházi járatokon szolgáló Citaro volt (melyet Luxemburgból vásárolt használtan a Komo-Sky Kft.), de az utolsó hétvégén például egy, korábban Dombóvári helyiben is feltűnt MB O405 N volt kiadva rá. Az O405-ösre egy Újpest-matrica is felkerült, ezzel is reklámozva a járatot (egy kicsit nagyobbat készítettem volna, ami látványosabb). A korábbi években MAN NL202-es (LLT-086) illetve MB O405-ös (LLT-328) teljesítette a járatot. (2011-ben pedig egy Neoplan a Ventona Trans "színeiben".)

A járat járműve az idei évben a legtöbb alkalommal.


És a Citaro-pótló az utolsó üzemnapon 2016-ban.



83 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page