top of page
  • SzerzƑ kĂ©peAron Sonfalvi

ArculatosĂ­tott Ganz-Solaris | 604

FrissĂ­tve: 2020. nov. 17.

A rendbetĂ©telt egyedĂŒl vĂ©gezte a Troli DivĂ­ziĂł, melyhez – kapacitĂĄsaikat Ă©s munkamennyisĂ©gĂŒk tekintve – elismerĂ©sem, viszont a több felĂŒleten is „felĂșjĂ­tĂĄsnak” titulĂĄlt munkĂĄt az utastĂ©rbe belĂ©pve inkĂĄbb Ă©reztem azt, hogy egy kicsit rendbe vĂĄgtĂĄk a gĂ©pet, de mĂ©lyebben nem bolygattĂĄk meg a dolgokat. A jĂĄrmƱ mintegy mĂĄsfĂ©l Ă©ve volt parkolĂłpĂĄlyĂĄn a telephelyen.

Mivel is lehetne kezdeni, minthogy hogyan nĂ©zett ki mindezen cselekmĂ©nyek elƑtt...


BĂĄr mi szĂĄmĂ­t „mĂ©lynek”, mert egy alapos takarĂ­tĂĄs mĂ©g bƑven rĂĄfĂ©rt volna, nem az elmĂșlt egy hĂ©ten rĂĄkerĂŒlt kosz Ă©s tag-ek dĂ­szelegnek az utastĂ©rben több ponton (de graffiti-t/tag-et nem fotĂłzunk/teszĂŒnk közzĂ©, mert az reklĂĄm az alkotĂłjĂĄnak), hiĂĄnyzĂł gyorszĂĄrak az ablakok feletti lemezeken. A korlĂĄtok megkaptĂĄk az „elƑírt” pirosat Ă©s az ĂŒlĂ©shuzatok is piros ZelicĂĄ-vå "avanzsĂĄltak"– utĂłbbiakra nagyon rĂĄfĂ©rt, az elmĂșlt Ă©vekben megtett kevĂ©s GST-s utazĂĄsom sorĂĄn az ĂŒlĂ©sek ĂĄllapota valahogy mindig „mĂ©ly” (Ă©s nem kifejezetten pozitĂ­v) nyomot hagyott bennem (azok kopottsĂĄga, szakadtsĂĄga Ă©s koszossĂĄga miatt). EzenfelĂŒl több ponton a Graboplast gumipadlĂłt kicserĂ©ltĂ©k (gondolom szintĂ©n kopottsĂĄga miatt), de a ragasztĂł itt is szĂĄmos esetben nem a megfelelƑ helyre (padlĂł alĂĄ) kerĂŒlt sajnos.

Az utastere manapsĂĄg.


MƱszakilag egyedĂŒl az Ă©vek Ăłta majd’ mindegyik GST-ben problĂ©mĂĄs akkumulĂĄtor-csomagot cserĂ©ltĂ©k le a Sedulitas-Pro gyĂĄrtmĂĄnyĂĄra.

Amint bevette az Ă­vet a CsĂĄktornyĂĄra, ĂĄmultam, mert kĂŒlsƑre gyönyörƱen megcsinĂĄltĂĄk, Ă©s mĂ©g ez a telipiros is jobban ĂĄll rajta, mint a gyĂĄrilag kĂ©rt fehĂ©r-piros. Tudom, hogy nem sok (inkĂĄbb kifejezetten kevĂ©s) pĂ©nzbƑl gazdĂĄlkodnak a CĂ©gnĂ©l, de az a behatĂł takarĂ­tĂĄs mĂĄr sokat dobna az Ă©lmĂ©nyen (Ă©s keveset a költsĂ©geken) – nem csak az Ă©rdeklƑdƑknek, hanem az egyszeri utasnak is. De mivel ez az elsƑ sajĂĄt hĂĄzi "felĂșjĂ­tĂĄsuk", remĂ©lem, hogy a következƑ esetĂ©n mĂĄr figyelnek a rĂ©szletekre is (jobban). A következƑ pedig vĂĄrhatĂłan a szeptemberben debĂŒtĂĄlĂł felĂșjĂ­tott (vagy csak rendbetett?) Graf&Stift NG152-es lesz.

Nem tudom, mennyire Ă©rzĂ©kelhetƑ a kĂ©pbƑl a (minimĂĄlisan) eltĂ©rƑ szĂ­nĂĄrnyalat a kĂ©t gĂ©p között. A baloldali mĂĄr az SST-ken is hasznĂĄlt "Ferrari pirost" kapta meg.


Ez meg csak azért, mert a fehér låmpafészek is jól néz ki ezeken.



166 megtekintés0 hozzåszólås

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page