top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

100 éves budapesti buszközlekedés

Frissítve: 2020. nov. 18.

A buszok a Hősök terére sorakoztak fel, majd a rendezvény végén tettek egy kört a Deák térig és vissza. Zömmel BKV tulajdonú járművek kerültek kiállításra, de azért az Állatkerti úton megbújt a már magánkézben lévő egykori ráncosok egyike, valamint feltűnt egy szintén maszek Ikarus 311-es is. A városban pedig az összes BKV-s busz jobb oldalán fővárosi zászló lobogott, míg baloldalán egy, az eseményre készített "100 éves a budapesti buszközlekedés" feliratú.


Kissé csalódott voltam a programot illetően, ugyanis elég későn is került kihirdetésre az egész, ráadásul a beharangozott Ikarus 284-es és Ikarus 521-es végül nem készült el a rendezvény időpontjára, így ezek később kerülnek bemutatásra. Szintén hiányoltam a Volvo 7700-asok egyikét a Hősök teréről, melyek már tíz éve a buszközlekedés szerves részeit képezik a fővárosban.

Ellenben gyönyörű lett a felújított Ikarus 415.04, amely korhűen bemutatja a típus gyári állapotát, úgy kívül, mind belül. Valamint elsőként debütált a nagyközönség előtt a frissen beszerzett Mercedes Conectók egyike.


Ezúton is köszönjük a szervezést a cég dolgozóinak!64 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page