top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Alternatívák egyszínűségre | Kétharmad kék

Frissítve: 2020. nov. 17.

A relatíve egyszerű kivitelű, alul sötétkék csíkkal körbe végigfutó, majd a hossz kétharmadánál felívelő elképzelés lett a közönség díjazottja. Mint azt az első részben is taglaltam, az egyes ott bemutatott elképzelések egyedileg az adott típusra lettek szabva. Itt viszont egy elképzelést kellett a többi típusra szabni – akárcsak a valóságban is ahogy ez lenni szokott – így ennek megfelelően itt-ott kompromisszumokat igényelt a munka. Ezen kommentárral kiegészítve következzenek a képek. A hátfalak minden esetben értelemszerűen teli sötétkékek.

Modulo C68E

A díjnyertes leírásának megfelelően (következetesen) a töréspontot a sötétkékben a rendszám-matrica körül lévő fekete rész határozza meg - képre nézve érthetőbb lesz - azonban ez nem minden típusnál adott. Szóval itt sikerült, meg még a Volvók esetében.


Ikarus 412

A második helyezettként befutott "hokibotos"-tól mindössze egy csíkkal tér el a 412-es nyertes fényezésben való feltüntetése. Nem túl extra, de legalább nem egyszínű.

Ikarus V127/Modulo M108d

A lámpafészkek/lökhárító megszabta, hogy' érdemes továbbvinni a sötétkéket - legalábbis ez is egy lehetőség. Az e nélküli "körbeöntés" nem nyert meg.

MAN Lion's City

Ezen meglepően jól mutat, annak ellenére, hogy az első részben nem tudtam nagyon mit kezdeni a típussal. Azóta szétnéztem néhány európai üzemeltetőnél, hogy milyen színtervvel futtatnak ilyeneket, ezek közül még leginkább a Bergamo-környéki CNG-sek nyertek meg.



ATB Bergamo MAN Lion's City

Mercedes-Benz Conecto G

Első lökhárító ívének lekövetésével adódott az oldalsó sáv magassága - ami így talán túl keskeny...

Mercedes-Benz Citaro

...a C1-esen viszont kifejezetten jó.

Mercedes-Benz Citaro 2 G

Ezen igazából a "rövid" gépes rész (fényezhető/nem fényezhető felület arány) következtében ajtós oldalon elvész a minta, összességében pedig nem rossz, de nem nagy durranás. Első lökhárító ívének lekövetése itt is tetten érhető.

Van Hool AG318

A Vén Hool esetében a lökhárító által megszabott sávszélesség nem egyezik a végigfutó díszlécek magasságával. Szóval a díszlécek most nem kapták a jól megszokott szeparáló-szerepüket.

Van Hool newA330 CNG

Az erre kitalált agyament tervezetem már-már túlzsúfolt lett, ezzel viszont egyszerű és letisztult ez a típus. 




458 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page