top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

7 darab új Mercedes Sprinter | Volánbusz Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A beharangozott valkói Ikarus-találkozó után némi csalódottsággal töltve legalább a Volánbusz Zrt. új Sprinter-flottájából két darabba sikerült "belebotlani", egyik Gödöllőn állt, a másik Veresegyházon. Néhány hete álltak forgalomba, az egyik adag Veresegyház helyi járaton, míg a másik Szigetszentmiklós helyi járaton. Június 10-én vette át őket a cég, összesen 5+2 db-ot vásároltak.


Műszaki adatok

Motor: OM 651 DE LA 22, 120 kW, 360 Nm, 2 143 ccm (soros, négyhengeres, közvetlen befecskendezéssel) Váltó: 7-fokozatú, automata Kijelző: BUSE BS (SMD-LED-es) Fordulókör sugár: 7,65 m Ülések: SEGE


A két variáns közötti eltérés a klímaberendezés típusában és kivitelezésében rejlik: egyik adagban 10 kW-os Konvekta van (5 darab), tetőn lévő elpárologtató egységgel, míg a másikon 8 kW-os Hella Bear (2 darab).


A valkói Ikarus-találkozóval csupán olyan "aggályok" voltak, hogy hivatalos beharangozás alapján minden korszakot reprezentáló Ikarus típus jelen lesz a programon, ehhez képest leginkább csak egyetlen korszak gyártmányai, a '80-as évek közepe képviseltette magát: 2 db Ikarus 256-os, 1 db Ikarus 250-es, valamint a BKV Zrt. részéről egy 260-as (BPO-671) és egy 415-ös (MZE-415) volt jelen. A buszos felvonuláson pedig már csak utóbbi kettő vett részt.


Négy kép a "kárpótló" Sprinterekről - kétségtelenül gyönyörűek így sárgán.



144 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page