top of page
  • SzerzƑ kĂ©peAron Sonfalvi

13 darab hasznĂĄlt Van Hool A300 | BKV Zrt.

FrissĂ­tve: 2020. nov. 18.

A korĂĄbbi csuklĂłs Van Hool hasznĂĄlt-beszerzĂ©st követƑen 2010-ben Ă­rtak ki egy Ășjabb közbeszerzĂ©st hasznĂĄlt szĂłlĂł buszokra, melynek a nyertese ismĂ©t Van Hool-gyĂĄrtmĂĄny lett, ezĂșttal NijmegenbƑl (NL) vĂĄsĂĄrolt a BKV Zrt. 13 darab 2000-es Ă©vjĂĄratĂș A300-ast.


A csuklĂłsokkal ellentĂ©tben ezek a „nyulak” megkaptĂĄk a flottaszĂ­nt budapesti munkĂĄba ĂĄllĂĄsuk elƑtt, Ă©s a tovĂĄbbi szĂŒksĂ©ges honosĂ­tĂĄsokat (jegykezelƑ, fedĂ©lzeti kommunikĂĄciĂłs eszközök). Ezeket a munkĂĄkat a VJSZ Kft. vĂ©gezte, a megszokott mĂłdon. Az utastĂ©rhez viszont nem nyĂșltak, megkĂ­mĂ©lt (Ă©s jĂł) ĂĄllapota miatt.

A honosĂ­tĂĄsuk – a VJSz Kft. lefoglaltsĂĄga miatt – hĂĄromnegyed Ă©vig tartott, de vĂ©gĂŒl 2012. ĂĄprilisĂĄban az elsƑ nĂ©hĂĄny darab ĂștrakĂ©sz lett, a CĂ©g ĂĄllomĂĄnyba vette Ƒket, Ă©s elsƑkĂ©nt a 212-es vonalon debĂŒtĂĄltak. ErƑs vĂĄltĂĄs a DAF motornak: a holland alföld (mĂ©lyföld) utĂĄn budai hegysĂ©g.

A meghajtĂĄsrĂłl a DAF RS 160M Euro II-es motorja gondoskodik, nem egy izomgĂ©p, de a dĂ©l-pesti lankĂĄkra biztosan elegendƑ lesz. (A 212-esen csupĂĄn ĂĄtmenetileg vannak/voltak jelen.)



154 megtekintés0 hozzåszólås

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page