top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

31 darab Mercedes Tourismo RH | DAKK Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A DAKK Zrt. új- és használt buszbeszerzései nem hagytak alább 2016-ban sem. A még 2015-ben kiírt tender eredményeképpen január elején adták át ünnepélyesen Kecskeméten azt a 31 darab Tourismo RH M-et, melyeket a távolsági járatokra szánt a cég és bérleti konstrukcióban használ.


A korábban Integro néven gyártott típus és az Intouro egyfajta keveréke a Tourismo RH, melyre az alacsonyabb padlószint, ezáltal a kisebb csomagtér jellemző. Elsősorban távolsági járatokra vették, noha azért megfordulnak rövidebb járatokon is, főleg, mióta februárban a Partiscum Busz Kft. részére kiszervezték a távolsági járatok jelentős részét (melyeket a cég a nem olyan régen importált használt cseh Intourókkal lát el, amelyek nem egészen erre a feladatra lettek specifikálva). Így azóta inkább csak az egykori Kunság Volán területéről induló járatokon maradtak pozícióikban a Tourismók, például a Tass-Budapest járaton (melyen heveny dimenzióugrás volt ez a busz a korábbi Ikarus 256-oshoz [vagy néha Ikarus 260-ashoz] képest).


A gépek 13 méter hosszúak, 55 üléssel rendelkeznek, a 12 literes sorhatos OM 470-es motorral felszereltek és 8 fokozatú félautomata váltóval üzemelnek.

Belülről az egyik. Távolsági járatokra ideális (lenne), szemben a használt Intourókkal.





160 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page