top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

17 darab Karsan Atak | BKV Zrt.

November 19-én a Budavári Palota Oroszlános udvarában átadták a BKV Zrt. új, dedikáltan a Várba szánt midibuszait, melyek elhozták a többszörösen túlfuttatott Ikarus 405-ösök pihenőpályára küldését.


Az autóbuszokat – az átadóktól már megszokott módon – az üzembentartó cég és a kormány képviselői PR-beszédek garmadájával üdvözölték. Az új "vári törpék" az eddig itthon kevésbé ismert Karsan gyár midibuszai, melyek részben BredaMenarini alapokon nyugszanak. De kiemelendő, hogy magyar hozzáadott értéket is tartalmaz: a hajtott híd a Rába terméke.


Hajtott Rába-híd gyors mosás után.


Az olaszos rokonság a motortérben viszont teljes egészében megmaradt: FPT (Fiat Power Train) motor hajtja, 150 LE, 600 Nm maximális forgatónyomatékkal. Az autóbusz egyik példányával már találkozhattak azok, akik ellátogattak az idei Autómentes Napra, ahova a gyártó másik két típusát is kihozta, az egyiket impozáns budapesti látképpel ellátva.



Az új járművek közül kettő darab még az átadót követő délutánon megkezdte az utasok szállítását.


Az utastérbe már nem sikerült bejutnom, de egy jövőbeli bejegyzésben mindenképpen tervezem utasszemmel is megtekinteni az új gépeket, ugyanis a váltandó buszokhoz képest jelentősen több ülőhely van benne, és szűkebb közlekedőfolyósok.


Frissítés [2017.04.18.]: egy héten belül a második midi gyulladt ki, ez utóbbi alkalommal jelentős anyagi kár is keletkezett a buszban.

119 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page