Aron Sonfalvi

2018. máj 11.

Egy bérelt Citaro G | PTG-283

Frissítve: 2020. nov 16.

Nagyjából másfél hete állt forgalomba 9 darab használt Citaro, melyet ma követett még egy darab. Szemben az említett kilenccel ezt nem vásárolták meg, hanem bérlik a Truck-Trailer & Parts Kft-től, ahogy tették azt korábban 5 darab szóló Citaro esetén. Ezt a darabot is Svájcból vásárolták, 2002-es gyártása óta a Zugerland Verkehrsbetriebe tulajdonában volt.

Balra PCC-934, jobbra a leendő PTG-283.

A honosítást a bérbeadó végezte. Egyelőre még “részleges” – ahogy volt ez anno az 5 szólónál is – ugyanis a kijelzők nem üzemelnek, ahogy a hangosutastájékoztatás se; viszont a klímaberendezés kiválóan működik. Első napját a 30/30A/230-as viszonylaton teljesítette.

Az utastér kialakítása inkább emlékeztet egy városi csuklós buszra, mint a 4 darab nem olyan régen állományba vett PCC-rendszámos csuklósok esetén – utóbbiaknál a hátsó kocsitest inkább helyközi kivitelű.

A közeljövőben még öt bérelt (használt oslói) MAN Lion’s City GL várható a cégnél, 8 darab faceliftes Citaro G-t vásároltak közvetve Rijekából, valamint 12 darab Van Hool newAG300-ast Lausanneból. 

#óbudaiautóbuszgarázs #TruckandTrailerPartsKft #jármű #CitaroG #bkv #közlekedés #mercedes #csuklósbusz #bkvóbuda #bkvbusz #budapest #használtbusz #citaro #béreltbusz

    2560
    0