top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

38 darab használt Volvo 7700 | BKV Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

További Ikarusok felújítását elkerülve vásárolt 38 darab használt buszt a BKV Zrt. Az autóbuszok idén május-július között érkeztek meg önerőből előző szolgálati helyükről, Veldhovenből [NL]. A VJSZ Kft-nél végzett honosítást követően az első példányok október végén vettek részt először utasok szállításában, a 105-ös viszonylaton.


A 38 darab buszból sajnos nem mind egyforma: 30 darab bolygóajtós és ZF váltós, míg 8 darabnak a második és harmadik ajtaja lengő-toló rendszerű, ezek Voith váltóval rendelkeznek, és sötét türkiz műbőr üléshuzatokkal. Az utastér megkímélt állapotából fakadóan ahhoz egyelőre nem nyúlnak a honosítás során, marad minden az eredeti, csupán a jegykezelőket cserélik le hazaira. Az első darab még lámpafészek-feketítése nélkül gurult ki a műhelyből, de hamar rájöhettek, hogy ez elég sivár, úgyhogy a többi már megkapta az optikai tuningot is.


A motort tekintve teljesen megegyeznek a városban 2004 óta futó Volvo 7700A-kkal, így mondhatni, (részben) előnyös vételt csináltak műszaki szempontból. Bár az egyéb alkatrészeket illetően már nem ennyire kedvező a helyzet: például a kétféle ajtórendszer.


(A korábban vásárolt Citarók esetében például jelentős nehézséget/többlet figyelmet igényel, hogy szinte harmincegy egyedi buszt kell karbantartani.) 

336 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page