top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Rendelkezésre tartás | Modulo M108d

Frissítve: 2020. nov. 17.

A szólókra vonatkozó szerződést (az akkor még) MABI-Bus Kft. nyerte meg, a 2014 májusa óta Budapesten már szolgálatot teljesítő „elődmodell” (V127) utódjával (M108d Euro VI), melyből szintén található már a városban 18 darab. Viszont ezúttal nem Kelenföldre kerültek az ott minden tekintetben honos autóbuszok, hanem a Kőbányai garázsba. Így ezek a troligarázs első, alacsony padlós autóbuszai, melyeket ők üzemeltetnek.

A buszok szinte teljes mértékben megegyeznek a PKD-program második felvonásában gyártott gépekkel, apróbb eltérések vannak csupán – például eltérő típusú külső ajtónyitók, illetve a fekete díszléc ezen a szérián (a csuklóssal egyetemben) színre lett fújva. A gépészet egyezik szintén a PKD-sokkal, Cummins motor + Allison T325R automata váltó. Összesen 22 busz érkezik, melyből 20 darabot kell napiszinten kiadnia a telephelynek. És ezek is már értelemszerűen a megújult Budapest-logót kapták meg, mielőtt utasforgalomba kerültek (gyárilag még a „régivel” kerültek leszállításra). Viszont történtek "finomhangolások" az utastérben.

Utastér, ilyenformában sem ismeretlen már.


Kicsit ferde a Budapest-logó (?).


Az egyik eltérés a PKD-khoz képest.Első napjukon két darab került kiadásra a 95/195-ös vonalakra.213 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page