top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Aktív ajtónyitók

Frissítve: 2020. nov. 18.

Október 17-e óta a 2-es és a 4-es metró szerelvényein (végre) üzembe helyezték a szelektív (vagy egyéni) ajtónyitási rendszer. A hivatalos kommunikáció szerint "véget ért a tesztüzem, így mostmár élesben működik a rendszer". A tesztüzem egy kicsivel több, mint 3 évig tartott. Én eddig nem tapasztaltam még teszt-jelleggel sem üzemelni, így nem egészen értem, mit teszteltek, mikor, és hol. 


Mindenesetre így a tél beköszönte előtt mindenképpen üdvözlendő, hogy meglépték ezt, az Örs Vezér terén így pár ezer embernek kellemesebb lesz az indulásig történő várakozás, mint eddig. A figyelemfelhívó kampány részeként a közösségi oldalakon publikálták a változást, valamint a megállókban "láb alá" helyeztek el mini-képregényeket.

Figyelemfelhívó a járólapokon.


Ezenfelül szórólapot is osztogattak az egyik nap a metrólejáratánál, ez utóbbit szerintem megspórolhatták volna. (A szórólapok másik oldalán pedig a járólapokon is látható mini képregény van.)

A zárás központilag történik: a 2-es vonalon a járművezető által, a 4-esen a számítógép által. Mert hogy a fenti szórólap csak a 2-es vonalat említi, holott a 4-esen is bevezették. Gondolom, oda külön nyomtattak szórólapokat. 


Rövid internetes keresés után rábukkantam, hogy már más is törte a fejét az ajtónyitók kihasználatlanságának okán.


Az első Alstom-szerelvény 2012. szeptember 7-én szállított utasokat, míg a hivatalos bemutatója 2012. július 10-én volt.47 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


bottom of page