top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Mercedes Citaro 2 átadó (2013)

Frissítve: 2020. nov. 18.

Az autóbuszok hatalmas felhajtás közepette kerültek átadásra a Hősök terén, melyet követően felvonultak a városon keresztül rendőri felvezetéssel.


A 80 darab csuklós és 79 darab szóló jármű a város több pontján is fellelhető lesz holnaptól. A buszokba 12 fokozatú ZF automataváltó van, a motorjuk pedig a gyártó cég legfrissebb EEV-s normát teljesítő 12 literes, soros hathengeres darabja.

Érdekesség, hogy Budapesten elsőként ezekben a járművekben találkozhat az Utazóközönség a rezisztív („érintős”) leszállásjelzőkkel, melyek kevésbé vandál biztosak, mint a korábbi nyomógombok. Ezenfelül több kamera és figyeli az utasteret, a felvétel rögzítésre is került, és 72 órán át tárolja a bűncselekmények felderítése végett. A Mercedes új generációs csuklós Citarója úgynevezett kanyar-rásegítővel is rendelkezik: a csuklószerkezetbe épített becsuklásgátló munkahengerek aktívan részt vesznek a jármű kanyarodási tulajdonságainak javításában.

Érintős leszállásjelző.


Az átadón az autóbuszokban a vízszintes korlátokon ilyen tájékoztatókat helyeztek el (a hátoldalukon angolul van ugyanez):



188 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page