top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

FlixBus Budapesten is

Frissítve: 2020. nov. 18.

A FlixBus egy, az Eurolines-hoz hasonló brand, mely több céget tömörít magába. Az említett járatot a Blaguss végzi, két S 515 HD-vel és egy S 517 HD-vel. Utóbbi egészen kivénhedt darab: mindössze 5 600 km-t futott, amikor megnézhettem belülről. Az előírások alapján 2 éves korában pedig le kell cserélni (erről a járatról legalábbis) a járművet.

2016 júniusától pedig a Volánbusz Zrt. is csatlakozott a FlixBus-hoz, és ehhez a két Scania-Higer buszát "dobta be a közösbe", így e kettő megkapta a FlixBus-matricázást (mellyel sokkal jobban néznek ki, mint az előző, Eurolines-ossal).

2016. július közepén pedig immáron beszállt a cég a Budapest-Zágráb vonal üzemeltetésébe is, és ehhez a korábban Eurolines-os külsőt viselő, Balaton Busz Bt. által üzemeltetett Scania Irizar i6-os busz került átmatricázásra.

A Balaton Busz Bt. második busza kapta meg 2016. őszén a zöld-narancs matricázást egy VDL Futura képében.


A FlixBus a budapesti irodájának megnyitásához pedig már megkezdte a munkaerő-toborzást is. 


Ez nem is baj, ugyanis a cégcsoport magyar e-mail címére küldött levél még mindig továbbhalad a központi címükre, ahonnan visszaírják, hogy nem értik a nyelvet sajnos (.hu végződés esetén az ember úgy véli, írhat magyarul).


Korrekció [2017.07.24.]: időközben jelentősen bővült a FlixBus viszonylatok száma (és ezzel együtt az sárga-zöld buszok száma is, erről részletesebben az alábbi linken esik szó), egyben pedig a sajtókommunikációs irodájuk is megnyílt, így már magyar nyelven (is) lehet kommunikálni a cégóriással.


További FlixBus-os viszonylatokra beszerzett (bérelt, alvállalkozós) buszokról bővebben itt.


155 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page