top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Conecto felújítások

Frissítve: 2020. nov. 17.

Míg egy másik hazai cég esetén arról írhattam bejegyzést, hogy új Conectókat állít forgalomba, addig a Volánbusz esetén úgy alakult a helyzet, hogy mégis számolniuk kell a továbbiakban is a Millenium után közvetlenül vásárolt buszokkal.


A Cégnél az O345G típus 2001-től van jelen az üzemeltetett darabok között. Kevés – általam megkérdezett – ember gondolja úgy, hogy szépek lennének (vagy kényelmesek), de ez eltörpül amellett, hogy viszonylag megbízható gépek, és nincsenek túlbonyolítva. Pályafutásukat az Árpád hídnál kezdték és Érden, majd előbbi helyről kerültek el Szigethalomra, így mostanság elsősorban a dél-pesti régióban van esély elcsípni egy-egy török csuklóst.

Árpád híd, autóbusz-állomás 2002 áprilisa és egy új Conecto G az Ikarusok között.


Az egyik felújított, még a beavatkozás előtti állapotában.


A felújításuk 2016. nyarán megindult már – természetesen kijárt már nekik, egyik-másik elég leharcolt lett tizenpár év alatt. Az első darab ekkor került a külső partnerhez, nem csupán esztétikai simogatás céljából. Az egyes darabokat vázig bontották, vázjavítás (ha szükséges), lemezmunkák, és utána kiszerelés: újrapadlózott utastér értelemszerűen, áthúzott ülések, minden más eredeti formájában került visszaépítésre. A műszaki tartalomhoz behatóbban nem nyúltak, amelyiknél problémásabb volt pl. egy hengerfej, cserélték, de egyébként a főegységek is „érintetlenül” kerültek vissza a karosszériába. Külsőleg a színre fújt ablakközök révén tudja kiszúrni az érdeklődő az eddig elkészült darabokat.

Fényezést követően.


HPF-257 belülről, a "felújítást" követően.

80 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page