top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Nógrádi 266-os túra | CCV-442

Frissítve: 2020. nov. 17.

Kivártam egy kicsit a kirándulás bejegyzésben történő utólagos megörökítésével, nem titkolva, hogy esetleg más járműves blog(ok) teszik meg ezt – idáig nem láttam nyomát az időnként felcsapott blogokon, habár szívesen pörgettem volna más szemszögéből végig az aznapi eseményeket.


Utasként először vettem részt ilyen keretek között egy úton – egy korábbi hasonló, csak 280-assal megtett utat helyenként már dokumentáltam és itt is megpendítettem. Természetesen egész más így, harminc-negyven hasonló érdeklődésű illetővel egy fedélzeten utazni a kultikussá vált járművön, mint autóval itt-ott megállni és bevárni. Nógrád megye pedig legalább olyan kiváló helyszíneket rejt egy-egy fotóhoz, mint Borsod. Ezeket a szervezők elég jól fel is fedezték, s megtervezték, ezúton is köszönet illeti őket.


Az útvonal és megállások: Salgótarján, Öblösüveggyár – Salgótarján, sütőgyár – Somoskő, faluközpont – Somoskő, főút – Somoskő, faluvége/-eleje – Somoskőújfalu, országhatár – Cered, országhatár – Pásztó, puszta közepe – Cered-Tótújfalu – Zabar környéke – Zabar, faluközpont – Kazár környéke – Bedepuszta, faluközpont – Bedepuszta környéke – Kőrösi Csoma Sándor emlékpark – Kisterenye, vasútállomás – Salgótarján, autóbusz-állomás.

A helyszín magáért beszél. Első megálló.


Hasonlóan az előzőhöz, árulkodik a háttér a helyszínt illetően.


Itt már kiélezettebb/jobb országismerő skill-ek kellenek a helyszín azonosításához a háttér alapján - akik nem rendelkeznek ilyennel: Somoskő.


Somoskő, fő út.


Kétszáz méterrel az előző kép készültét követően.


Somoskőújfalu, országhatár.


Cered, országhatár. A határokat súroltuk egész nap.


Pásztó térségében egy lankán. A KMKK/Nógrád Volán gondolom örült, hogy reggel egyáltalán beindult a busz, a jármű tiszta állapotban történő átadása ezt követően már luxusnak számított.


Cered-Tótújfalu. Sok településen a napi látványosságként lett elkönyvelve a szokatlan helyeken megálló sárga szekér.


Zabar határában, két mező között felbukkanó ismerős formavilág.


Zabar, faluközpont.


Zabar, Béke út.


Háttérben Kazárral.


Bedepuszta, zsákfalu. Itt még az átlagosnál is érdekesebb jelenség a volán busza, hiszen hosszú évek óta nem közlekedik menetrend szerinti járat a kistelepülésen.


Bedepuszta bekötőút.


Tar melletti Kőrösi Csoma Sándor emlékpark parkolójában.


"Madártávlatból" Kisterenye, vasútállomás felvételi épületével.


5 x 10 W @ 24 V. Szofitás félhomály.


Megkopott, de érvényét nem vesztett matrica az első ajtó mellett.Néhány hasonló tartalom, más "tollából":> > > 266-ossal a Galyaságba < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2014.10.09.)


> > > Kohószökevények között - avagy a 266/II. rész számú járat < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2015.04.28.)


> > > 266/III. - Falukutatás < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2015.07.16.)


> > > Busszal, vonattal a Bódva-völgyben (266/IV.) < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2015.10.22.)


> > > Ikarus 3 in 1 - sűrűsödő buszfotós túrák, amíg lehet! < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2016.07.13.)


> > > 266/VI. - Az utolsó pattogás < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2016.09.13.)


> > > 266/VII. - Tél a Csereháton < < < (Hova megy ez a vonat? blog, közzététel: 2017.01.24.)81 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page