top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Zirc - Porva busszal | MYR-693

Frissítve: 2020. nov. 17.

Az ÉNyKK Zrt. idén augusztus végén-szeptember elején kezdte el átvenni azt a 61 darab Credo-t, melyre már korábban kiírták a tendert - bár a buszok legyártására sokat nem kellett várni, hiszen 2014/2015-ben legyártott darabokról volt szó, melyről a lentebb bemutatásra kerülő MYR-693 hátfala is árulkodik egy "EEV" matrica képében. Azóta ugyanis már Euro VI-tal szereli a gyártó ugyanezen típusát. A buszokról bővebb beszámoló és az üzemegységek közötti elosztásukról itt lehet tájékozódni.

Már korábban voltak "kósza burjánzások" az ÉNyKK-n belül (lásd a nyitóképen keresztben elhúzó EC 12-est) az egységes (?) flottafény tekintetében (vagy legalábbis feldobva az izgalmas egyenfehért), ám ez idáig csupán néhány egy zalaegerszegi CNG-s MAN Lion's City kapta meg a - mostanra úgy néz ki, hogy - véglegesnek kikiáltott nyilakat és logót. Mindenekelőtt leszögezem, hogy nagyon jó színösszetétel, az Econell-nek és az Inovell-nek is nagyon jól áll, de ha az ember megnézi az KNYKK Zrt. új fényezési tervét, nos, némi hasonlóságot azért fel lehet fedezni. Mindezt csak azért írom, mert oly' kreatív ötleteket láthat az ember - akár csak matricázásnál maradva - ha egy kicsit nyugat felé fordítja a fejét, legyen az kisebb travel, vagy akár városi szolgáltató. De nézhetjük a másik oldalról is: legalább nem sivárfehér a gép. S utóbbinak örülök. Vagy még inkább annak, hogy beújíthattak 61 buszt.


Egy szavam sem lehetne az ÉNyKK Zrt. billogozására, ha a dél-dunántúliak felségjelzését nézzük meg. Ahol - a korábbi színtervekkel ellentétben egyelőre - nem vitték túlzásba az egyediséget + cégjelzést.


Kis kitérő után visszatérve a még gyári szagú Credóra + a Bakony gyönyörű tájaira: indulás Zircről.


Porva, autóbusz-váróterem. Gondoltam, itt a végállomás, mitöbb, amennyire látszik buszforduló-szerűség is van a téren, de továbbment utasokkal még.


Porva, Fő út.


És már visszafelé: Porva és Borzavár között az erdőben.


Borzavár, Alkotmány utca 74. mh. Meglepően sokan várták minden megállóban - két órás a követés hétköznaponta napközben.


Borzavár, Posta.


Úton Zirc felé már.


Érkezés Zircre, elhagyván a Postás üdülő megállót.



138 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
© 2024 | BusWorld blog 

Feliratkozás

Értesítőt küldünk új írás közzétételekor.

Üdvözöljük a feliratkozók között!

RSS

bottom of page