top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Autómentes Nap 2017

Frissítve: 2020. nov. 17.

A megszokott módon idén is lezárták szeptember harmadik hétvégéjére az Andrássy utat, hogy az Európai Mobilitási Hét keretében átadják az érdeklődőknek és a kiállítóknak a sugárutat.


Az elsősorban jelképesnek mondható jelentőségű Autómentes Nap Hétvége ezúttal ismét különleges „vendégeknek” biztosított teret. A megszokott buszos kiállítókon felül (BKV Zrt., Mercedes-Benz, Volánbusz Zrt.) új is csatlakozott a Közlekedési Múzeum képében.

Ritkán látni ennyire kihaltnak és csendesnek az Andrássy utat...


...vagy éppen félig füvesített sávokon közlekedni ugyanott.


Az egyik tartalék reptéri expressz is kigördült az Oktogon mellé.


Az idén nyáron vásárolt és hazahozott Ikarus 489 Polarist állították ki a Kodály köröndtől nem messze. A busz restaurálását még nem kezdték meg, így eredeti színében (és rendszámával) lehetett megtekinteni. Az ablakokra tett félig átlátszó matricáknak célszerűbb helye lett volna a jármű külső felületén reklámoknak feltett keretben, kicsit rontott az utastér összképén.


A BKV Zrt. szombaton az örökzöld Ikarus 630-as kabriót állította ki standja mellett, míg vasárnap egy igazi újdonságot (vagy inkább várva-várt?) buszt terveztek kihozni – egy ex-bécsi Volvo 7900 hibridet. „Ki korán kel…” nem aranyat lel (ha már tavaly későn érkeztem), hanem hibrid 7900-ast, legalábbis ideális esetben, még fotózható módon. A gyakorlatban ugyanis hiba került a rendszerbe, és helyette az utolsó pillanatban a bérelt 7700-as hibrid ugrott be, vagy éppen ki.

Az EvoBus rendíthetetlen, minden évben elhozza az aktuálisan legújabb buszát, ez most éppen a Conecto New Generation NGT. A Citaro NGT után a közeljövőben várhatóan ez is megfordul egy tesztre a BKV-nál néhány nap erejéig.

A Volánbusz Zrt. a még FlixBus külsejű, de abból a megbízásból már „leszerelt” egyik Higer-t állította ki, a már-már sztárrá avanzsált fekete Volvóval párban.

Megannyi közlekedéses stand közül még említést érdemel a MÁV Zrt. a hajtányával és a mobil jegyárusító járművével, valamint az Élő Mini Világ Alapítvány Ikarus 280-asa, mely egyre több hasonló rendezvényen teszi tiszteletét.

A hajtány. Kipróbálni nem tudtam, "10-kor nyitunk".


A jegyárusító kisteherautójuk. Már itt-ott bevetették, de azért a többségnek még biztosan újszerű látvány. 


Beépített 280-as, extraként rajzolható oldallemezeléssel.



19 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page