top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Négy új MAN az Infinitours Kft-nél

Frissítve: 2020. nov. 17.

Az egyre növekvő cég eddig távol tartotta magát az itthon szinte „kötelezően” használt MAN-gépészet minden formájától, azonban most ez megfordult: elsőkörben négy Lion’s Coach biztosítja az ismerkedési alapot a gyártóval és termékeivel.


Eddig túlnyomóan a VDL Bova-ra és a Mercedes-gépészetes járművekre (Setra S 2xx, S 3xx, S 4xx, S 5xx, Tourismo) alapozták a vállalkozást, míg előbbi annak egyszerűsége, könnyű szerelhetősége és megbízhatósága miatt lett népszerű ("korunk 200-as Ikarusai"), addig utóbbi a magasabb színvonalú, komfortosabb utazások biztosítása miatt. Ugyan voltak más próbálkozások is (2008-ban vásároltak 3 darab Irizar Intercentury-t, melyek egyébként a három, utolsóként legyártott ilyen darabok voltak), de nem mindegyik próbálkozás váltotta be maradéktalanul a várt reményeket.


Műszaki adatokat az új buszokról itt lehet megtekinteni (legalábbis egy részét). A buszokat a napokban veszik át a leendő sofőrök/sofőrpárok, még ismerkednek ők is az új technikával. Azonban az MAN-gépészet térnyerése ezzel még nem áll meg a Cégnél: várhatóan áprilisban veszik át a két új Neoplan Tourliner-üket.

Kívülről az egyik új jövevény.


A munkahely és kialakítása. MAN-esen letisztult.


A kívánt sebesség (vagy inkább irány) az 500-as Setrákban is látott kapcsolóval választható ki, a többit az automata intézi.


Széksorok közt.


Nem a csúcsok csúcsa - az majd a Tourliner lesz - de kényelemre ebben sem lehet panasz.


Szokatlan a fém cégjelzés az ülés háttámláján.


Mindenhol lehet tanulmányozni - akárcsak a repülőkön - a menekülési útvonalakat vész esetén.


Egyéni kezelőszervek az utazóknak a fej feletti konzolon.





109 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page