top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

21 darab használt Volvo 8700LE | Volánbusz Zrt.

Frissítve: 2020. nov. 18.

A Volvo 8700-asok hazai nagyobb számú megjelenése tavaly illetve idén kezdődött meg, amikor elsők között a (mostani) DAKK Zrt. illetve a KMKK Zrt. vásárolt a típusból használtan, döntően Svédországból. Utóbbi  cég elsősorban az Ikarus 417-esek leváltása végett csak háromtengelyes kivitelben szerzett be.


A Volánbusz Zrt. pedig még idén írt ki egy közbeszerzést 21 darab azonos kivitelű, alacsony belépésű elővárosi buszra, melyen a nyertes típus a 8700-as lett. A gépeket lízing-konstrukció keretében üzemeltetik. Egységesen 2009-es évjáratúak, korábban Hollandiában (Tilburg és Breda környékén) szolgáltak, Euro V-EEV emissziós normát teljesítő dízelmotorral szereltek (további műszaki specifikáció a linkelt dokumentumban található).


A flotta legnagyobb része a monori üzemegység (10 darab) és az általa kiszolgált térségben kerül forgalomba januártól, míg kisebb része Szigethalom (5 darab), illetve Cegléd (6 darab) állományába kerül. És bár a Cég eddigi buszait tekintve elég egyediek a kijelzőik (Gorba gyártmányúak), de remélem, sikerül majd illeszteni őket a rendelkezésre álló eszközökhöz.

Önmagát reklámozó kijelzővel.


 Boldog új évet minden Olvasónak!

160 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page