top of page
  • Szerző képeAron Sonfalvi

Maastricht

Frissítve: 2020. nov. 18.

Két év után ismételten ellátogattam Maastrichtba, ha már a közelben volt dolgom. A helyi buszos szolgáltató még mindig a Veolia, és még mindig a 2006-2008 között gyártott Volvo 7700-asokkal bonyolítja le a város közlekedését nagyrészt, illetve a kisebb járatokon fellelhető egy-egy Sprinter is. A buszok itt is a vasútállomástól indulnak el (egységesen) a város különböző pontjaira.


Mivel csak szóló járművek vesznek részt a városi közlekedésben, ezért szűk követési idővel közlekednek, noha még olyan buszt sem láttam, amin minden ülőhely foglalt lett volna. A főtérre vezető egyik utcán (Grote Gracht) – annak szűkössége miatt – egyirányú forgalom kivitelezhető egyidőben. Viszont nagyon praktikusan megoldották egy foglaltság-jelzővel a közlekedést – amellett, hogy az autósokat és a motorosokat is kitiltották az utcából. 

Foglaltságjelző.


Helyközi közlekedést tekintve – a szomszédos országok közelsége miatt – közösen végzi a Veolia (VDL Ambassador 200 és Citea típusokkal) és a belga De Lijn. Utóbbi flottája igazán vegyes: Mercedes Citaro LE-től kezdve Scania OmniCity-n át VDL Citea is megtalálható náluk.

De Lijn-es Citea.



2015. március 13-től kezdve egy több résztvevős projekt (Veolia, VDL, Maastrichti Városvezetés) keretében a Veolia átvett egy elektromos VDL Citeát tartós tesztelésre

Elektromos Citea.



36 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page