Aron Sonfalvi

2016. aug 16.

Arculatosított Ganz-Solaris | 604

Frissítve: 2020. nov 17.

A rendbetételt egyedül végezte a Troli Divízió, melyhez – kapacitásaikat és munkamennyiségük tekintve – elismerésem, viszont a több felületen is „felújításnak” titulált munkát az utastérbe belépve inkább éreztem azt, hogy egy kicsit rendbe vágták a gépet, de mélyebben nem bolygatták meg a dolgokat. A jármű mintegy másfél éve volt parkolópályán a telephelyen.

Mivel is lehetne kezdeni, minthogy hogyan nézett ki mindezen cselekmények előtt...

Bár mi számít „mélynek”, mert egy alapos takarítás még bőven ráfért volna, nem az elmúlt egy héten rákerült kosz és tag-ek díszelegnek az utastérben több ponton (de graffiti-t/tag-et nem fotózunk/teszünk közzé, mert az reklám az alkotójának), hiányzó gyorszárak az ablakok feletti lemezeken. A korlátok megkapták az „előírt” pirosat és az üléshuzatok is piros Zelicá-vá "avanzsáltak"– utóbbiakra nagyon ráfért, az elmúlt években megtett kevés GST-s utazásom során az ülések állapota valahogy mindig „mély” (és nem kifejezetten pozitív) nyomot hagyott bennem (azok kopottsága, szakadtsága és koszossága miatt). Ezenfelül több ponton a Graboplast gumipadlót kicserélték (gondolom szintén kopottsága miatt), de a ragasztó itt is számos esetben nem a megfelelő helyre (padló alá) került sajnos.

Az utastere manapság.

Műszakilag egyedül az évek óta majd’ mindegyik GST-ben problémás akkumulátor-csomagot cserélték le a Sedulitas-Pro gyártmányára.

Amint bevette az ívet a Csáktornyára, ámultam, mert külsőre gyönyörűen megcsinálták, és még ez a telipiros is jobban áll rajta, mint a gyárilag kért fehér-piros. Tudom, hogy nem sok (inkább kifejezetten kevés) pénzből gazdálkodnak a Cégnél, de az a beható takarítás már sokat dobna az élményen (és keveset a költségeken) – nem csak az érdeklődőknek, hanem az egyszeri utasnak is. De mivel ez az első saját házi "felújításuk", remélem, hogy a következő esetén már figyelnek a részletekre is (jobban). A következő pedig várhatóan a szeptemberben debütáló felújított (vagy csak rendbetett?) Graf&Stift NG152-es lesz.

Nem tudom, mennyire érzékelhető a képből a (minimálisan) eltérő színárnyalat a két gép között. A baloldali már az SST-ken is használt "Ferrari pirost" kapta meg.

Ez meg csak azért, mert a fehér lámpafészek is jól néz ki ezeken.

#trolibusz #troli #GST12 #BKV_troli #BKV

    1660
    0